Ingen vei utenom om du skal bli norgesmester. - En vanlig uke pleier jeg å trene sånn nesten hver dag, sier NM-vinneren i jenter U19, Hedda Gurholt.

Hedda Gurholt, Furuset og Ine Soltveit Stange, Ullern.

Hedda Gurholt, Furuset og Ine Soltveit Stange, Ullern.

- Kanskje har jeg fri en dag i uken. Jeg pleier å fokusere mye på kvaliteten på treningen, og å prøve å hele tiden blir bedre, sier den nybakte NM-vinneren fra Furuset. 

Trening gjør som kjent mester, men det var først etter en tøff finale mot toppseedede Ine Soltveit Stange fra Ullern, som til slutt endte 4-6, 7-5, 6-4, som Gurholt kunne juble for NM-tittelen.

- Finalen var ekstremt jevn, noe som var gøy. Jeg syntes jeg lyktes med å spille offensivt og ta styringen. Syntes også det var bra at jeg ikke ga opp i periodene det gikk litt imot meg, oppsummerer Gurholt.

- Forventningene til denne turneringen var vel egentlig bare å få vist mitt beste spill. Jeg var jo andreseedet, så jeg hadde jo litt forhåpninger om å komme langt eller å muligens vinne. Ellers synes jeg kampene gikk veldig bra. Enkelte perioder kom det litt nerver, men jeg klarte å fortsette med mitt spill selv i disse periodene. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, og syntes jeg klarte å fokusere på meg og mine oppgaver under hele turneringen, avslutter Furuset-spilleren.

Nå er alle klassene i U16 og U19 ferdigspilt. I U16 gikk Ullerns Albert Porsmyr Hansen av med seieren i både single og double. I singlefinalen vant han 6-2, 6-1 over klubbkamerat Henrik Nikolai Lynum. Sammen med Hemings Mathias Monsen Langaard vant han 6-3, 6-4 over Ullern-paret Ulrik Nordang og William Nyblin.

I jenteklassen var det Stabekks Matylda Burylo som vant singlefinalen med 6-2, 7-6(3) over Nicoline Sartz-Lunde fra Holmenkollen. Toppseedede Kristin Bekken fra Stabekk og Julia Braathen fra Ullern vant doublefinalen 6-2, 6-2 over Ullerns Johanne Alveberg og Ingrid Danevad fra Nesodden.

Vi er halveis i norgesmesterskapet i Frognerparken, og det er nå plass til U14- og seniorklassene. Der er kvalifiseringen i singelklassene snart ferdigspilt. 

Følg turneringen her!

Annonse
Samarbeidspartnere