Andreja Petrovic ble denne turneringens første norgesmester i singel da han vant dagens finale i gutter U19. - Jeg spilte bra og greide å holde nivået gjennom hele turneringen, sier Hønefoss-spilleren.

Jonathan Berling, Moss, og Andreja Petrovic, Hønefoss.

Jonathan Berling, Moss, og Andreja Petrovic, Hønefoss.

Finalen mot mossingen mot Jonathan Berling endte med klare 6-3, 6-1.

- Jeg spilte også best da det var viktigst, så det var en viktig faktor, sier den nybakte norgesmesteren, som var like suveren i alle sine kamper.

Før finalekampen hadde han gitt fra seg to game i hver av de tre innledende oppgjørene, før det ble litt jevnere i semifinalen mot toppseedede Felix Nordby fra Holmenkollen, en kamp som endte 6-2, 7-5 i favør Andreja Petrovic.

- Målsetningen min før turneringen var å vinne den, og å spille mitt agressive spill, forklarer han.

Hønefoss Tennisklubb er ikke den klubben som tradisjonelt sett drar hjem flest NM-titler. Petrovic forteller litt om tennisbakgrunnen sin til tennis.no.

- Ja altså, jeg er født i Stavanger. Men Hønefoss er min hjemby, og jeg har bodd der siden jeg var 5 år. I det siste har jeg bodd, trent og gått på skole i Beograd i Serbia. Jeg hadde et par skader i de siste 2-3 årene, men det har blitt mye bra trening det siste året.

Etter NM venter ny muligheter for norges beste 19-åring.

- Jeg skal dra til USA på college om bare to uker, så jeg fortsetter med tennis og studier der. Likevel kommer jeg til å fortsette å trene hardt og prøve å satse på å bli proff en dag, avslutter han.

I jentenes U19-finale var det til slutt andreseede Hedda Gurholt fra Furuset som gikk til topps med 4-6, 7-5, 6-4 over toppseede Ine Soltveit Stange fra Ullern. Norgesmestere i double U19 ble Ole Tinius Lepsøe, Oslo, og Kristoffer Ståhlbrand, Furuset.

Alle resultater fra NM i Frognerparken finner du her!

Annonse
Samarbeidspartnere