Det brukes store ressurser i norsk tennis for å gjøre tennis som det naturlige samlingsstedet for ungdommer. Også i Frognerparken merkes det at mesterskapet formes for å gjøre det til et artig sted å være.

- Dette er jo en fest! Så vi skal ha DJ på NM-finalene, som blant annet skal skape show på alle sidebytter, sier Tina Falster, ungdomsansvarlig i Norges Tennisforbund, og referer til de store internasjonale turneringene med musikk på arenaene mellom kamper og i sidebytter.

- På den måten så det blir litt mer liv og røre. Det er sånne grep man jo må gjøre. Det skal ikke være for stivt, sier hun.

Samtidig oppfordres spillerne å hashtagge NMtennis2019, og de får også tilgang til NTFs egen Tennis Ung-konto på Snapchat og Instagram

- Vi håper å skape mye mer miljø med egne sosiale medier for ungdom. Den satsningen vi har gjort der, synes vi fungerer veldig bra, sier Falster.

På Instagram er det laget mange profilvideoer av norske spillere.

- Vi vil bli kjent med spillerne våre, for vet vi egentlig hvem spillerne våre er? Vi ser masse bilder, men kjenner vi dem? Vi ser at det utgjør en forskjell på å bli litt bedre kjent. Nå har spillerne noe å prate med de andre om når de ser dem på turneringer, forklarer hun.

Allerede har Tennis Ung 600 følgere på Instagram. På den samme kontoen på Snapchat får brukerne helt egne tøyler for å skape sitt eget innhold.

- Vi har sett litt til hvordan langrennsmiljøet og andre idretter har bygd opp dette. Så vi har sendt kontoene med spillerne våre på internasjonale turneringer, EM og nå forsøker vi også å få til mye aktivitet på den under NM. Målet er å kunne bygge et miljø mellom spillerne også utenfor tennisbanen. Fordi det er individuell idrett, så må vi jobbe mer med den "vi-følelsen".

At frafallet av ungdommer fra idretten er et problem, har vært en utfordring det har vært forsøkt jobbet med i mange år allerede. Kanskje er det resultater av arbeid både lokalt og nasjonalt som nå gir resultater i form av at flere av ungdomsklassene i NM ser ut til å øke i deltagerantall.

Falster viser til godt arbeid i blant annet Stavanger, hvor klubben har jobbet mye med å skape egne ungdomsgrupper hvor ungdommene selv får bestemme hva klubben skal gjøre for å holde på ungdommene. I Stabekk har de laget egen ungdomscardio-trening basert på Cardio Tennis som ble innført i Norge for noen år tilbake.

- Så har vi lyst til å gjøre mer med turneringsformer. Gjøre det mer sosialt. Ha mye mer lag,  og mer skreddersydde turneringer slik at det er åpning for alle. Det er små grep som kommer etterhvert fremover.

For selv om færre fortsatt spiller tennis opp i ungdomsårene, betyr ikke det at de slutter å trene.

- De går til treningssentrene. Så hvis vi kan gi dem et tilbud, vi som idrett, kan vi forebygge mye. Det må være et tilbud for de som ikke skal bli profesjonelle også, de som ikke skal trene hver dag. Vi må si at vi kan bruke tennisen på samme måte som vi bruker sentrene, sier Falster og viser til satsingen nettopp på Stabekk.

- Cardio Tennis har vært veldig vellykket for voksengruppene, men ikke så mange som har gjennomført det spesielt for ungdommer.

Falster håper nå mange vil bruke NM som et sosialt møtested like mye som turneringsarena. Hun oppfordrer alle til å bruke hashtaggen NMtennis2019.

- Da kommer innleggene opp på Tennis Ung sine kontoer. Det er litt inspirert av hvordan de gjorde det på TE Junior Championship. Da får de posten sin opp på storyen til en offisiell side. 

- Så vi pusher jo litt på nå under NM. Vi har lyst til å gjøre dette for en stor fest, spesielt for ungdommen, avslutter hun.

I dag spilles kvartfinaler i ungdomsklassene U16 og U19. Følg alle kampene ved å klikke på denne lenken.

 

 

 

Annonse
Samarbeidspartnere