4 norske spillere i $25000 Collector Bank Norwegian Open på Oslo Tennisaena

Kvalifiseringen til årets Norwegian Open fant sted denne helgen. I år er premiesummen i hovedtablået økt fra $15000 til $25000 - og startfeltet er derfor sterkere enn noen gang.  

Se bilder fra kvalifiseringen her!

Kvalifiseringen til Norwegian Open 

Sterkt startfelt

Startfeltet er stekt og fire av spillerne er inne blant verdens 200 beste: Paula Badosa Gibert (Spania), Harriet Dart (Storbritannia), Lesley Kirhove (Holland) og Barbara Haas (Østerrike).

Turneringsleder Anders Borg og Landslagssjef NTF Jørgen Vestli har gitt følgende norske spillere wild card i hovedturneringen: Melanie Stokke (Nordstrand TK), Malene Helgø (Furuset Tennis), Astrid Wanja Brune Olsen (Furuset Tennis) og Lilly Håseth (Nordstrand TK). 

For Melanie har ikke 2018 vært noe enkelt år. Bl.a måtte hun operere bihulene for en tid tilbake med påfølgende avbrudd i treningen. Trekningen til Norwegian Open kunne vært litt lettere: Hun trakk 1. seedede Paula Badosa Gibert.

Melanie velger, som alltid, å se det positive... "Neida, kampen er ikke avgjort utifra tall. Det er bra å møte nr 1 så får du realiteten fra første stund. Jeg skal ha en klar gameplan på hvordan jeg kan slå henne og jeg tror på det. Og hvis ikke er det mange andre muligheter!" er hennes kommentar kvelden før.

Og - hold dere fast: For tredje gang har Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen trukket hverandre i 1. runde av en ITF-turnering. Først i Båstad, deretter i Sandefjord og nå i Oslo!

Også den fjerde norske spilleren, Lilly Håseth, får en hard nøtt å knekke. Lilly møter 3. seedede Lesley Kerkhove.   

Les også "Arrangerer Norges største tennisturnering siden 1995"

Lilly først ut i single

I morgen (mandag) kl 1600 spiller Lilly sin kamp i 1. runde, foruten at det i løpet av dagen er doublekamper med norske spillere. 

Tirsdag er det klart for Melanie mot førsteseedede, samt Malene mot Astrid.  

1995 var sist gang... 

Dette er tennis på så høyt nivå at de aller fleste har mye å lære - og de vil finne det underholdende. Man må tilbake til 1995 for å finne tilsvarende i Norge!    

Turneringsleder Anders Borg kommer med følgende oppfordring: "Kom på OTA og hei på de norske jentene - og se topp internasjonal tennis. Det er gratis adgang hele uken!" 

Velkommen! 

Order of play mandag 21.10  

Tekst, foto, grafikk: Espen Hildrup 

 

Annonse
Samarbeidspartnere