Maria Skarica (15) er eneste spiller fra Nord-Norge i årets NM. Bodø-spilleren tok tredjeplass i seniordouble og er en av favorittene til å ta hjem seieren i U16.

- Målet er å vinne single, samt forsvare doubletittelen fra innendørs-NM i 16-årsklassen, sier Skarica. 

Bodø-spilleren har spilt seg frem til kvartfinale i singleklassen for jenter U16, men NM har allerede vart en stund for Skarica. Hun startet Oslo-besøket for ti dager siden med kval i seniorklassen, hvor hun kom seg inn og tapte i andre runde for finalist Astrid Brune Olsen fra Furuset.

- Jeg er fornøyd og synes det gikk bra. Jeg fikk bare en litt tøff trekning i andre runde, forklarer hun.

I double gikk det enda bedre hvor hun og makker Ine Stange fra Ullern gikk helt til semifinale der det ble tap for sluttvinnerne Emilie Elde, Ullern, og Lily Håseth, Nordstrand.

Startet tidlig
Skarica begynte på tennis allerede som 5-åring hjemme i Bodø.

- Jeg startet fordi pappa så mye tennis på TV. Først trente jeg en gang i uken, og deretter ble det bare mer og mer.

- Etter hvert så var det flere som så at jeg hevdet meg blant de beste i Norge. Og da ble det også mer tilrettelegging i klubben for satsingen min. Jeg får nå hjelp til å legge opp treningen min og har gode trenere. Så synes det fungerer bra, sier Skarica.

Hun forteller at hun først var en del av en satsningsgruppe på 5-6 spillere som spilte nasjonale turneringer. Men nå er det kun hun igjen i Bodø. Derfor sper hun på treningen med flere Oslo-besøk.

- Jeg har vært et par ganger i Oslo på Pro Court for å få litt forandring. Ellers blir det jo mye reising på alle norgescupene, noen Grand Prix-turneringer, samt noen turneringer i utlandet.

Toppseedede i double
I dag vant hun altså andre runde i singleklassen for sin årsklasse. I morgen venter også første kamp i double sammen med Stange. Med to titler fra tidligere NM sammen er de førsteseedede i turneringen. Dermed har de bye i første runde og er da klar for kvart også i double.

Selv om det blir mange dager hjemmefra stortrives hun med tennis og mange dager i hovedstaden.

- Jeg synes det er veldig gøy med tennis. Jeg liker at det er en individuell sport, liker miljøet og det å komme hit og møte alle vennene som jeg ikke har hjemme. 

Etter NM venter en ny tilværelse med enda mer satsing på tennisen.

- Jeg skal begynne på NTG i Bodø nå i høst. Da blir det nok enda mer tennis enn før. Jeg er den eneste der som satser på tennis og får dermed et eget opplegg. Det blir spennende, avslutter Skarica.

I dag ble det for øvrig kåret norgesmestere i jenteklassen under 14 år hvor Anna Sofia Håseth fra Nordstrand vant 6-4, 7-5 over Julia Mathisen Strøm fra Bygdø.

Alle resultater fra dagens kamper i Frognerparken finner du her!

Annonse
Samarbeidspartnere