Norge har en veldig spennende Davis Cup-kaptein i september å se frem til. - Med kampen så nær i tid er NM en utmerket anledning for å se på hvilke spillere som er i best form, sier Anders Håseth, som følger spent med aktiviteten i Frognerparken disse siste dagene av mesterskapet.

DC-kaptein Anders Håseth til venstre i bildet.

DC-kaptein Anders Håseth til venstre i bildet.

- Særlig nå som det er så tett opp til DC-kampen, er det interessant å være her. Det man gjør ved et laguttak, er å finne ut hvem som er i best form nå. Og da er NM en utmerket anledning.

DC-kaptein Anders Håseth innrømmer at Casper Ruud (ATP54) og Victor Durasovic (ATP429) er selvskrevne på laget. Det er plassene bak han må fylle.

- Jeg har anledning til å ta ut fem, og den muligheten kommer jeg nok til å benytte meg av. Jeg føler at det er mange gode spillere i Norge nå. Det kan man bare ta seg en tur hit til Frognerpaken for å få bekreftet. Selvfølgelig er det noen som jeg har litt ekstra i kikkerten, men det er nesten dumt å nevne navn. Fordi det er veldig mange gode spillere å velge på, sier Håseth, som legger stor vekt på å velge de riktige spillerne selv om det blir Ruud og Durasovic som mest sannsynlig spiller alle kampene.

- Resten av uttaket er viktig for laget fordi vi blant annet kan bli utsatt for skader. Og at vi kan få en spiller som ikke tåler å spille mer enn to kamper. Dessuten har vi spillere her i NM som er skikkelige gode servere. Spillere som kan være viktige i en double, men også i single. Men i en double er det også mer sannsynlig at en av spillerne her kommer gjennom med drahjelpen fra Casper eller Victor.

- For meg som kaptein er nr 3, 4 og 5 veldig viktig. Både på grunn av at de kan komme til å måtte spille, men også for laget som helhet. Det gjelder miljøet rundt laget, god sparring og gode forberedelser. Da er alle spillere like viktige, fortsetter han.

Årets kamp er første hjemmekamp utendørs på veldig mange år. Håseth forteller at det vil gjøres ekstra grundige forberedelser før denne kampene.

- Vi forbereder oss godt hele uken før oppgjøret, slik vi pleier å gjøre. Men i år er det planer om å gjøre enda litt mer. Både vi og de på Fed Cup-laget ønsker at det generelt skal skje noe mer før kampene fremover. Eksakt hva kan jeg komme tilbake til når vi nærmer oss DC-uken, sier Håseth.

I morgen spilles kvartfinalene i både dame- og herreklassen. Vi fikk også nye norgesmestere i dag da Peter August Jebsen Anker, Oslo TK, og Helene Alexandra Heiberg, Nordstrand, vant mixed double.

Følg NM via denne lenken.

Annonse
Samarbeidspartnere