Annonse

NTF og Julie Kjendlie arrangerte i helgen nytt dommerkurs. Denne gang på Oslo Tennisarena.

Å utdanne flere dommere er en viktig del av å forbedre norske turneringer og å spre grunnleggende tenniskunnskap i miljøet. NTFs kurs er ITF-sertifisert og bruker ITFs undervisningsmateriale. Kurset avsluttes med en frivilling eksamen, for de som ønsker, og gir rett til å fungere som dommer på nasjonalt nivå.

Kursleder var Julie Kjendlie - med Gold Badge Chair Umpire; den høyeste dommerutmerkelsen man kan inneha i tennisverden. I hverdagen jobber hun for WTA, reiser verden rundt og dømmer de største internasjonale stjernene.

Om kurset sier Julie...

"Formålet med kurset er regelforståelse, å vite ansvarsområder som linjedommer og hoveddommer, og praktisk trening. 
I kurset går vi igjennom grunnleggende tennisregler med gitte eksempler og diskusjoner rundt det, og er nyttig, ikke bare for dommerspirer, men også for spillere, foreldre, trenere". 

I NTF er Sverre Lie ansvarlig for dommerkursene...

"Det er flott å ha Julie som kursleder. Hun har laget et veldig bra program, som engasjerer deltagerne" innleder Sverre. "Julie er profesjonell og vet hva som er viktig å kjenne av regler".

Litt skuffende må man nok kunne si at det var kun seks deltagere på helgens kurs.

"Ja, det burde være flere interesserte enn 6 personer i klubber rundt Oslo. Det er mulig desember er feil måned. Vi har sendt invitasjon direkte til klubber og informasjon har ligget godt synlig på nettet i lengre tid. Denne gangen var det kun Bygdø TK av de litt større klubbene som viste interesse. Det er av erfaring mange som ikke kan reglene godt nok for arrangementer og som absolutt bør gå på et slikt kurs".

Om hvordan dommerne kan brukes i norsk sammenheng sier Sverre Lie...

"Vi må begynne med klubbturneringer og derfra også som linjedommere i norsk-arrangert internasjonale turneringer som ITF-turneringer, Tennis Europe og Davis Cup. Vi trenger også dommere og linjedommere ifm NM ute og inne.
Målet er å få opp en nasjonal dommerstab som kan brukes i nasjonale turneringer. Det er et ønske at det benyttes dommere i flere turneringer".

Og Sverre avslutter med å ønske at klubber over hele landet melder sin interesse for å arrangere dommerkurs. 

En av deltagerne på helgens kurs var Sagene Tennis' hovedtrener Ivan Ban.

"For min del synes jeg at det er kjekt å kunne tennisreglene grundigst mulig. Etter å ha tatt kurset kan man være dommer, samt jobbe med forskjellige tennisturneringer og arrangementer. Så jeg anbefaler kurset til alle - såvel de som vil være dommere, som de som har interesse av å kunne mer tennisregler".

Følg med på tennis.no - så du ikke går glipp av neste kurs! 

Tekst, foto: Espen Hildrup  

Annonse
Samarbeidspartnere