Paradis TK var vertskap for U14, mens Heming Tennis tok i mot U16 på OTA

2019 er ikke mange dagene gammelt før Norges Cup'en er i gang. Nytt av året i NC-sammenheng er Race to Masters - hvor de beste i hver klasse samles til eget oppgjør ved sesongslutt.

Denne helgen var Paradis TK i Bergen arrangør for U14-spillerne, mens Heming tok i mot U16 på Oslo Tennisarena.

Paradis TK Norges Cup U14

Bland deltagerne i Bergen var Celin Myhre, Josefine Falster og Stella Rognerud. Paradis' leder Fredrik Vabog slo av en prat med disse blide jentene...

I semifinalen vant både Josefine og Celin i supertiebreak. Følgende svar viser at de er seg selv bevisst på det mentale:

De er enige om at "Man har ikke tapt før siste ball er spilt. Det gjelder bare å fortsette og gi alt man har. Fungerer ikke det, kan man alltids prøve å skifte taktikk".

Når Fredrik spør "Har dere hørt om det nye rankingsystem, UTR? Har dere noen tanker om det?" svarer de... 
Josefine: "Ja, jeg synes det er bra fordi da trenger man ikke å stresse med å spille alle turneringer bare for å sanke flest mulig poeng"
Celin: "Jeg syntes det er bra fordi da har det ikke noe å si om du møter en veldig god spiller fordi så lenge du får game så får du poeng. Det blir også mye mer rettferdig"

Jentene er samstemte om at de er fornøyde med både anlegg, kafé og turneringsledelse.

Alle tre blir værende i Bergen utover uken for å delta i Tennis Europe-turneringen Paradis Open TE U16, som også arrangeres på BTA. De gleder seg stort, kanskje spesielt Stella: "Jeg gleder meg masse! Dette blir min første TE-turnering. Det blir veldig spennende".

Se bilder fra både U14 og U16 her!  

Norges Cup U16 år Heming (OTA)

Turneringsleder på OTA var Heming Tennis' Karin Hjelle Dalbak. Hun har sendt oss denne flotte rapporten:

Årets første NC U16 år ble spilt med veldig god deltakelse på OTA. 48 gutter og 37 jenter deltok, og for første gang ble den nye UTR ratingen brukt for seeding og inndeling i A, B og C.

En av de store fordelene med å bruke UTR er at man kan dele inn spillerne etter nivå slik at det blir så mange jevne og meningsfulle kamper som mulig. Og det ble det virkelig denne helgen! 25 % av kampene gikk i tre sett, og kun 4 kamper endte 60 60. Det var utrolig mange jevne og fine kamper gjennom hele helgen, og fin oppførsel. Det var gøy å se så mange spillere på veldig ulikt nivå oppleve mestring og idrettsglede! Her var det spillere som har spilt turneringer siden 7-års alderen, og også noen som spilte sin aller første turnering. Her var det noe for alle!

Helgens lengste kamp ble finalen i gutter A, der Jon William Karlstad fra NTK og Henrik Lynum fra Ullern kjempet i tre timer i en kamp preget av høy intensitet og mange lange grunnlinjedueller. Kampen endte til slutt 57 76(5) 76(3) i favør toppseedete Lynum. I semifinalen vant Karlstad mot Albert Porsmyr Hansen, Ullern i en nesten like jevn kamp som også endte 76 i tredje sett, mens Lynum slo ett år yngre Kristoffer Dalbak, Heming i 62 75 i en velspilt kamp. I bonus A ble det seier til Mathias Langaard fra Heming. I piker A ble det en ganske overlegen seier til Kristin Bekken fra Stabekk som slo useedete Julia Braathen fra Ullern i to sett i finalen. I semifinalen vant Kristin over Tyra Thon Skjelstad fra Stabekk i to sett, mens Julia vant over Milla Falster fra Stabekk i to sett. I bonus A ble det seier til Ingrid Danevad fra Nesodden.
I gutter B vant Fredrik Foss fra Ullern over Daniel Baxter fra Stavanger i finalen. Fredrik hadde flere tøffe kamper på veien, blant annet 75 i tredje sett over Syver-August Meyer fra Heming i første runde. I semifinalen slo han Eivind Tandberg fra Furuset, mens Baxter slo Toralf Clausen fra Stabekk i sin semi. I bonus B ble det knepen seier til Philip Stensaker fra Paradis. I piker B spilte Maya Houge stabilt gjennom hele turneringen, og gav ikke fra seg sett i noen av de fire kampene. I finalen slo hun NTKs Karoline Staib Knudsen i to jevne sett. I semifinalen vant Houge over Kristine Høgnes, Stabekk og Staib Knudsen slo Margrethe Hals Svensson, HTK. I bonus B ble det seier til Mimmi Bøttger Linna fra HTK.
I gutter C vant Kyan Michaelsen fra HTK uten å være spesielt truet i noen av kampene. I finalen slo han Hemings Zebastian Rødsten med 64 61. I semifinalen vant Kyan over Kristian Brataas fra Holmen, mens Rødsten slo Oscar Juel Norborg fra BSTK. I bonus gutter C ble det seier til Henrik Igelkjøn Haugen fra Ullern.
I double har det kommet nye regler for inndeling i A/B for å få flest mulig jevne kamper, og det fungerte meget bra. I finalen i NC A gutter vant Albert Porsmyr Hansen, Ullern og Mathias Langaard, Heming over Kristoffer Dalbak, Heming og Jon William Karlstad, NTK med 10-8 i supertie. Begge parene spilte også svært jevne semifinaler, og Karlstad/Dalbak reddet også to matchballer mot Nyblin/Nordang fra Ullern. I NC A piker vant Johanne Alveberg, Ullern og Ingrid Danevad, Nesodden over overraskelsesjentene Mille Langaas og Marthe Hansen i to sett. I gutter B snudde Ralph Matheson, Bygdø og Henrik Mahle, Stabekk sin finale mot ett år eldre Elyas Oshnavie, Asker og Philip Stensaker, Paradis. Etter tap 26 i første sett vant de til slutt på supertie i en morsom kamp. I piker B ble det også supertie i finalen, der vant til slutt Livia Müller-Hansen og Sofie von Krogh fra Ullern over Maya Houge, Heming og Mimmi Bøttger Linna fra HTK. 

Kort oppsummert var dette en flott tennishelg med svært mange jevne og velspilte oppgjør på banen! 

Blide Norges Cup-deltagere - fra venstre: Sofie von Krogh, Livia Müller-Hansen, Maya Houge og Mimmi Bøttger Linna  

Sparebanken Møre Norges Cup jenter og gutter U19 

I Sparebanken Møre Norges Cup jenter og gutter U19 hos Ålesund TK utkjempet de eldste NC'erne sin dyst. Bjørg Aksnessæther har sendt oss denne rapporten:

Ålesund Tennisklubb arrangerte årets første NC U19 for jenter og gutter. Dessverre var det noe lav påmelding, og i gutteklassen kom det også flere avbud rett før turneringsstart. For guttene førte dette til mange w.o., men vi fikk likevel en fin turnering med mange fine kamper. Turneringen fulgte Fast four reglene. I single ble det spilt best av 5 sett, og i double best av 3 setts kamper. Det var litt blandede tilbakemelding fra spillerne ang. dette formatet, men alle syntes det var gøy å prøve. Mange spennende kamper ble det i alle fall.

I jenteklassen var det spesielt jevnt, og den mest spennende kampen i jenteklassen ble spilt fredag kveld mellom Hermine Torset, Ålesund og Jenny Maria Gjøs, Nordstrand tennisklubb. Jenny trakk til slutt det lengste strået og vant med sifrene 3-4(4) 4-3(4) 3-4(1) 4-3(3) 4-2. I finalen møttes 1. seede Mille Hågensen, Golia tennisklubb Jenny Maria Gjøs, og Mille vant med sifrene 4-0 4-2 4-0.
I gutteklassen ble turneringens lengste kamp spilt i semifinalen mellom brødrene Christian og Anders Parr, begge Ålesund tennisklubb. Christian vant det avgjørende poenget i 5. sett og vant kampen med sifrene 2-4 4-2 4-2 3-4(3) 4-3(4). I finalen møtte Christian Christoffer Rokstad fra Stabekk tennisklubb. Christian vant den spennende kampen som gikk til 4 sett; 4-3(3) 2-4 1-4 3-4(2).
På grunn av w.o. ble det kun finalekamper i double både i gutteklassen og jenteklassen. I gutteklassen ble det et rent lokaloppgjør med 4 spillere fra Ålesund tennisklubb, Anders og Christian Parr vant over Martin Tidemann Hjelle og Lars Aksnessæther. I jenteklassen slo Hermine Torset, Ålesund tennisklubb/ Ylva Frafjord Landa, Stavanger tennisklubb, Beatrice Faureng, Asker tennisklubb/Mille Hågensen, Golia tennisklubb.

Siden turneringen ikke ble så stor fikk vi tid til en uformell mix- double turnering søndag før de tilreisende måtte dra. Alle deltagerne ble med og spilte 4 kamper med ulike partnere for hver kamp. Kampene gikk på tid, 20 min, og hvert vunnet game gav et «finalelodd» til spillerne. Til slutt trakk vi så 4 finalister fra «finaleloddene». Finalen ble spilt mellom Jenny Gjøs, Nordstrand/ Martin Tidemann Hjelle, Ålesund og Ylva Landa, Stavanger/ Lars Aksnessæther, Ålesund. Det ble en underholdende og jevn kamp med høy stemning blant publikum (og spillerne J). Lars og Ylva hadde flest game når tiden var ute og vant kampen. Mix-double ble godt mottatt og det var høy stemning på og utenfor banen. En hyggelig avslutning på en fin helg. 

Resultater NC U14, Paradis TK:

Gutter single A
1 Sturle Hoff Skigelstrand [1]
2 Andreas Ursin Nygaard
3/4 Nicolai Budkov Kjær [3]
3/4 Niclas Fjellman

Gutter single B
1 Axel Johan Ringdal
2 Fabian Garvik
3/4 Aleksander Halvorsen Mjaaseth
3/4 Joar André Mundal

Gutter single C
1 Rasmus Nybøe-Nilsen [4]
2 Håkon Dahm-Simonsen
3/4 Herman Rondan Tronsen [1]
3/4 Andreas Ektvedt [2]

Gutter A bonus
1 Nicolai August Aars-Rynning [2]
2 Roberto Riiber De Picciotto
3/4 Filip Glov Møller

Gutter B bonus
1 Rasmus Møgster Grindheim [2]
2 Olai Berge Andersen
3/4 Jesper Kristian Hovland
3/4 Mikkel Hammersmark Gjervan

Jenter single A
1 Josefine Falster [2]
2 Celin Myhre [4]
3/4 Carina Syrtveit [3]
3/4 Michelle Armani

Jenter single B
1 Cecilie Johannessen Mæland
2 Sunniva Germiso Aadland
3/4 Oda Solevåg-Halvorsen
3/4 Mathilde Norman Ljungblom [2]

Jenter single C
1 Lydia Kristine Lundetræ [1]
2 Airis Marenel Santiago Mejia [2]
3/4 Louise Instebø Skarbøvik
3/4 Erle Bruun-Jansen

Jenter A bonus
1 Amalie Kvernberg Lafton
2 Emma Lazetic
3/4 Hermine Flaaten [2]

Jenter double A
1 Celin Myhre / Stella Maria Rognerud
2 Hermine Flaaten / Nora Isabelle Hayler
3/4 Sara Lindeman / Carina Syrtveit
3/4 Michelle Armani / Maren Milla Tobiasson Reinemo

Jenter double B
1 Christine Harlem / Oda Solevåg-Halvorsen
2 Gabi Langaas / Emma Marie Middelthon Tronsen
3/4 Heddy Bjaarstad Hagelsteen [1] / Camilla Haugan
3/4 Sunniva Germiso Aadland [2] / Ida Marie Apalnes Børseth

Gutter double A
1 Nicolai Budkov Kjær [2] / Felix Østgård Oscarsson
2 Nicolai Drake Raanaas [1] / Sturle Hoff Skigelstrand
3/4 Casper Knudsen / Roberto Riiber De Picciotto
3/4 Niclas Fjellman / Seyon Shanthan

Gutter double B
1 Jesper Kristian Hovland [2] / Nicholas Tschudi-Nytvedt
2 Rasmus Møgster Grindheim / Alexander Mohn
3/4 Mikkel Hammersmark Gjervan / Noah Tebogo Christensen Salomonsen
3/4 Sebastian Adams / Aleksander Halvorsen Mjaaseth

Gutter double C
1 Fredrik Leo Staib Knudsen / Joar André Mundal
2 Håkon Dahm-Simonsen / Maximilian Synnestvedt
3/4 Carl Sebastian Husebye / Andreas Karem Kjeldsberg
3/4 Vegard Norheim Endresen [2] / Urs Maximilian Oftedahl Knoth

Resultater NC U16, Heming Tennis på OTA:

Gutter single A
1 Henrik Nikolai Lynum [1]
2 Jon William Karlstad [4]
3/4 Kristoffer Dalbak
3/4 Albert Porsmyr Hansen [2]

Gutter single B
1 Fredrik Mossige Foss [2]
2 Daniel Erlend Baxter [3]
3/4 Toralf Ferdinand Clausen
3/4 Eivind Senstad Tandberg [4]

Gutter single C
1 Kyan Andreas Michalsen [4]
2 Zebastian Aleksander Bodø Rødsten [3]
3/4 Oskar Juel Norborg [1]
3/4 Kristian Jacob Brataas

Gutter bonus A
1 Mathias Monsen Langaard [1]
2 Elyad Oshnavie
3/4 Tideman Wildenvey Michelet
3/4 William Nyblin

Gutter bonus B
1 Philip Sollohub Stensaker [2]
2 Syver-August Meyer [1]
3/4 Mathias Harrell
3/4 Thomas Dugstad Gerhardsen

Gutter bonus C
1 Henrik Igelkjøn Haugen
2 Carl Theodor Amundsen Weidenhaijn
3/4 Fredrik Martinsen Thornæs [2]
3/4 Lars Sedberg Aarthun [1]

Piker single A
1 Kristin Bekken [2]
2 Julia Beatrice Braathen
3/4 Milla Falster
3/4 Tyra Thon Skjelstad

Piker single B
1 Maya Gaarud Houge [4]
2 Karoline Staib Knudsen [3]
3/4 Margrethe Hals Svensson
3/4 Kristine Høgnes [1]

Piker bonus A
1 Ingrid Lillestøl Danevad [2]
2 Vilde Østgård Oscarsson [1]
3/4 Rebekka Anne Collyer
3/4 Marthe Mathiassen Hansen

Piker bonus B
1 Mimmi Bøttger Linna [2]
2 Blanca Boehlke
3/4 Nini Victoria Sannes Hvistendahl [1]
3/4 Tomine Raab Owe

Gutter double A
1 Albert Porsmyr Hansen [1] / Mathias Monsen Langaard
2 Kristoffer Dalbak [2] / Jon William Karlstad
3/4 Ulrik Svenningsen Nordang / William Nyblin
3/4 Tideman Wildenvey Michelet / Nikolai Bugge Norman Pran

Gutter double B
1 Henrik Heiberg Mahle / Ralph Gabriel Matheson
2 Elyad Oshnavie [1] / Philip Sollohub Stensaker
3/4 Kristian Jacob Brataas / Erlend Nikolai Blakstvedt Willmann

Piker double A
1 Johanne Victoria Alveberg [1] / Ingrid Lillestøl Danevad
2 Marthe Mathiassen Hansen / Mille Langaas
3/4 Kristin Bekken / Julia Beatrice Braathen
3/4 Inger Johanne Styrmoe Mun Rotevatn / Margrethe Hals Svensson

Piker double B
1 Sofie Louise Von Krogh [1] / Livia Mika Rosa Müller-Hansen
2 Maya Gaarud Houge / Mimmi Bøttger Linna
3/4 Kaja Blom [2] / Blanca Boehlke
3/4 Helena Boehlke / Bertine Samodee   

Resultater Sparebanken Møre Norges Cup jenter og gutter U19

Gutter u 19
1 Christian Parr
2 Christoffer Rokstad
3/4 Anders Parr
3/4 Henrik Pais Slyngstad

Gutter u 19 double
1 Anders Parr / Christian Parr
2 Lars Aksnessæther / Martin Tidemann Hjelle

Jenter u 19
1 Mille Hågensen [1/2]
2 Jenny Maria Gjøs
3/4 Ylva Frafjord Landa
3/4 Beatrice Henriette Faureng [2/2]

Jenter u 19 double 
1 Ylva Frafjord Landa / Hermine Torset
3/4 Beatrice Henriette Faureng [1/2] / Mille Hågensen

Se bilder her! 

Vi gratulerer med flott gjennomførte arrangementer - og grattis til alle deltagere og vinnere! 

Annonse
Samarbeidspartnere