Det er klart for finaler i U16 og semifinaler i U19, hvor den største overraskelsen på papiret kom i form av finaleplassen til Casper Christensen fra Bygdø i U16.

Det gjenstår to dager av norgesmesterskapet i Frognerparken. Spillerne i U16- og U19-klassene venter på å kåre sine vinnere.

Det er i U16 for gutter den største overraskelsen er kommet i form av Bygdøys Casper Christensen som har spilt seg til finale etter 6-2, 6-1 over Ullerns Henrik Lynum i dag.

Bygdøy-spilleren er ranket 30 i U16 før NM og fikk wild card til turneringen. Men det skal nevnes at Christensen så sent som i 2017 var blant de seks beste ett år ung i 16-årsklassen. I morgen går han mot Jacob Krefting fra Moss, seedet to i turneringen, som slo ut sin klubbkamerat fra Østfold, Jonathan Berling, med 6-4, 6-4.

- Det er en del spillere om beinet i den klassen, og det har vært tøffe kamper fra første runde. Det er flere klubber med sterke spillere og mange som kan slå mange, men likevel; det nok en litt overraskende finale, sier turneringsleder Svein Are Lapstuen.

I jentenes 16-årsklasse møtes de to toppseede Sarina Reinertsen fra Oslo Tennisklubb og Ine Soltveit Stange fra Ullern. Reinertsen vant dagens semifinale 6-4, 6-2 over Bodøs Maria Skarica, mens Stange slo ut Hedda Gurholt fra Furuset med 6-4, 5-7, 6-3.

Sterk deltagelse i U19
I den eldste juniorklassen ligger de en runde bak. I morgen spilles semifinaler i singleklassene hvor Stavanger S. Myhre fra Stavanger møter Holmens Elinor B. Storkaas. I den andre semifinalen møtes Lene Mari B. Hovda fra Asker og Emely Fredrikke Kahrs fra Ullern.

I gutteklassen i U19 møtes Oslo Tennisklubbs Jakob Grøner og Mikkel S. Baumann fra Holmenkollen i den ene semifinalen, mens den andre spilles mellom Marcus Anker Sulen fra Stavanger og Simen Sunde Bratholm fra Heming. 

- Det er veldig bra deltagelse i U19, da man kanskje skulle tro at flere ville ha droppet ut etter å ha gjort så bra innsatser i senior. Men vi har både Grøner og Bratholm med i semifinaler i morgen, så veldig bra, sier Lapstun.

Det spilles også finaler i double i 16- og 19-årsklassen i morgen.

- Vi er litt spente på været. Planen var først å starte 12.00, men vi begynner 09.00 for å prøve å bli ferdig med kampene, opplyser turneringsledelsen.

Alle resultater fra dagens kamper, og oversikt over morgendagens semi- og finaler finner du her!


Foto: Casper Christensen fra Bygdøy er i finale i U16. (Foto: Espen Hildrup)

Annonse
Samarbeidspartnere