Med gratis inngang for publikum ble det folksomt både på og utenfor banene under åpningsdagen av årets norgesmesterskap.

NM for juniorer og seniorer er nå i full gang. På banene i Frognerparken var det fult trøkk allerede fra 11.00 i formiddag, og det ble også raskt fylt opp med folk utenfor banene.

- Til å være den første dagen, så var det virkelig mange mennesker her i dag, sier Svein Are Lapstun, som er turneringsleder for årets turnering.

Nytt av året er at det vil være gratis inngang under hele turneringen, foruten under semifinaler og finaler i seniorklassene. Dermed forventes det også mye folk også videre under mesterskapet.

Fotograf Espen Hildrup har dokumentert første dag av tennis-NM godt med sine bilder. Disse kan du se på NTFs Facebook-side.

Over 600 deltagere
Dette er det tiende året på rad mesterskapet blir spilt i Frognerparken, og er det sjette året turneringen kan skilte med over 600 deltagere. Det til tross for endringer som har bidratt til at det vil bli spilt færre kamper.

- Vi har begynt mixed og double noe tidligere for at ikke belastningen på spillerne skal bli for tøff, det vil si tre kamper per dag mange dager i strekk. Vi har også planlagt noen færre kamper per dag generelt for å unngå kampen mot mørket, sier Lapstun.

Dermed er det maks 62 kamper per dag i år mot 72 tidligere. I dag ble det til sammen spilt 41 kamper. I all hovedsak var dette kvalifisering i herrer single, samt noen kvalifiseringskamper i double i 14-årsklassen.

De beste er med
I herrer single er det i år 84 spillere med. Tallet har vært noe høyere tidligere år, men kvaliteten på de som er påmeldt er det ingen ting å si på.

- Ni av topp 10 på herrerankingen er påmeldt, bare Casper Ruud mangler, forteller Lapstun.

-  I tillegg er ikke Ulrikke Eikeri og Melanie Stokke med i damer single, men så har vi alle fra nummer tre til 12 på rankingen. Ellers er de beste i alle klasser stort sett med, og det er vi veldig fornøyd med.

Det blir med andre ord mye god tennis å glede seg til de 15 dagene mesterskapet pågår. Alle trekninger og resultater fra kampene ligger her!

Annonse
Samarbeidspartnere