- Stemningen er alltid på topp i Frognerparken, og er en av hovedgrunnene til at jeg elsker å spille der, sier norgesmester i jenter U16, Matylda Burylo, Stabekk.

- NM i Frognerparken er alltid moro, og etter å ha vært skadet i en ganske lang periode, så gledet jeg meg ekstremt mye til årets norgesmesterskap. Det var kjempehyggelig å være tilbake igjen, å se alle tennisvennene mine, trenere og turneringsledere. Alle sammen samlet på ett sted, sier Burylo, som vant jentenes 16-årsklasse.

I finalen vant hun 6-2, 7-6(3) over Nicoline Sartz-Lunde fra Holmenkollen. Det var også den tøffeste utfordringen Burylo fikk bryne seg på. Hun tapte bare seks game på sine fire kamper før finalen.

- Jeg brukte NM mer som trening enn turnering egentlig. Jeg hadde ingen mål om å vinne, men hadde mål om å prøve å utføre ulike arbeidsoppgaver best mulig. Det gikk til slutt min vei, og jeg er kjempeglad over egen innsats, og hvordan jeg taklet ulike situasjoner. Jeg spilte meget bra de to første kampene, jeg var på og spilte smart. I kvart- og semifinalen så begynte jeg å kjenne det litt fysisk, og jeg begynte å bli litt nervøs.

- Finalen var tøff.  Nicoline er en kjempegod spiller som har gjort stor fremgang i det siste, og det var veldig kult og lærerikt å spille mot henne. Jeg spilte ikke min aller beste tennis, men jeg holdt meg rolig gjennom hele kampen og er veldig fornøyd med akkurat det. Jeg har prøvd å utvikle spillet mitt mer, prøve å få inn litt mere variasjon og ta litt sjanser, så jeg følte at jeg gjorde en ganske god jobb der også. 

Etter NM blir det internasjonalt spill for Stabekk-spilleren. ITF-er i Sverige, Litauen og Polen.

- Deretter tenker jeg å ha en liten fysperiode, for det er også noe jeg lærte at jeg må forbedre etter årets NM. Etter det planlegger jeg å spille noen vintertourer i Sverige, avslutter hun. 

Regnet har i dag kommet til Oslo, og det svampes så godt som mulig for å få gjort banene i stand til nye kamper. Dersom været samarbeider vil det bli spill fra klokken 11.00 i dag. Har du tid og anledning til å komme ned og hjelpe, er du hjertelig velkommen. Vi gleder oss til mange spennende kamper i U14- og seniorklassene som nå er i full gang.

Følg turneringen her!

Annonse
Samarbeidspartnere