- Det er gøy å være norgesmester, så jeg skal gi alt for seier i morgen også.

Victor Durasovic er klar for sin andre strake NM-finale i single etter å ha slått Brynes Eirik Sars Grøner 6-2, 6-4 i dagens semifinale. Nå ser han frem i mot morgendagens finale mot Oslo Tennisklubbs Peter August Jebsen Anker som vant 6-3, 7-5 over klubbkamerat Jakob Grøner. 

Se bilder fra i dag

Til daglig er Durasovic å se på future- og challenger-nivå, hvor han har kjempet seg til en plass blant de 400 i verden. NM-tittelen gir ingen rankingpoeng på ATP, men er likevel viktig.

- Det er viktig i den forstand at jeg får god mental trening ut av det. I tillegg er det gøy å være norgesmester, sier Durasovic. Dessuten er turneringen i Frognerparken en fin arena for å vise seg frem på hjemmebane og pleie kontakter i Norge.

- Ja, det er en annen fordel. At jeg får holdt kontakt med andre norske spillere, samt vist meg frem for sponsorer og andre samarbeidspartnere.

Kjente presset i kvarten
Dagens semifinale hadde han kontroll på, men han innrømmer at det så litt ekkelt ut i kvartfinalen mot Jakob Eskeland fra Oslo Tennisklubb.

- Den kampen i går var ganske tøff. Eskeland spilte veldig godt, samtidig som det ikke helt var min beste dag på jobben. Som sagt er det ikke så lett å komme hjem å spille med det presset jeg føler jeg har på meg i denne turneringen. Men igjen; det er god mental trening.

Eskeland på sin side forteller om en kamp hvor det meste fungerte.

- Jeg spilte en veldig solid kamp helt fra begynnelsen av. Allerede i første sett var jeg opp et break, men fikk ikke tatt vare på det og ble deretter brutt to ganger etterpå, forteller han.

Durasovic tok første sett 6-4, men Eskeland kom tilbake og vant andre 6-3.

- Jeg fortsatte i samme sporet i andre sett og servet faktisk veldig bra gjennom hele kampen. Dermed fikk jeg satt opp poengene ganske bra, og fikk styrt dem med forehand, sier OTK-eren.

I tredsje ledet tittelforsvaren 5-2, men Eskeland kom utrolig nok tilbake og hadde store sjanser for å sørge for NMs største sensasjon.

- Jeg prøver egentlig bare å spille på videre, og med små marginer klarer jeg å breake tilbake to ganger og har 6-5. Men mot slutten klarer jeg ikke det siste lille og han vinner i tiebreak, sier Eskeland, som likevel er godt fornøyd med kampen.

- Selv om det ikke gikk riktig vei, er det gøy å se at jeg faktisk kan henge med på dette nivået.

Durasovic på sin side er veldig glad for at det til slutt ble seier og at han igjen kan kjempe om en kongepokal.

- Ja, det var jo veldig nære der i kvartfinalen, og jeg kjente presset på slutten der. Men jeg forsøkte bare å tenke at det var et helt vanlig avgjørende tiebreak i en hvilken som helst turnering og klarte dermed å holde hodet kaldt å vinne kampen, sier han. 

Forventer tøff finale
Den toppseedede Nordstrand-spiller regner med bra med trøkk i morgen også da Anker venter i finalen.

- Jeg kjenner han jo litt i form av at han har vært på DC i år. Han kan spille veldig bra, og jeg forventer at han tar med seg sitt A-game i morgen. 

Etter NM forsetter profflivet for Durasovic. Først går turen tilbake til basen i Spania hvor han skal spille en future og trene en del før han klatrer opp et nivå og reiser til en challenger i Kina. Ny poeng skal jages. 

- Målet er jo å komme seg inn blant de 300, men jeg kan ikke tenke så mye på det for det er så veldig små marginer. Jeg forsøker bare å jobbe hardt og håper ballene ruller min vei. 

- At Casper Ruud har suksess. Hjelper det deg i din egen satsing?

- Litt gjør det det, selvfølgelig. Han presser meg til å ta ham igjen litt på rankingen. Da kan vi spille samme turneringer og slikt. Vi kommer veldig godt overens, så det hadde vært fint å ha muligheten til å spille mer sammen.

I damenes finale møtes klubbvenninnene fra Furuset, Malene Helgø og Astrid Brune Olsen. Helgø vant i dag 6-1, 6-0 over Nordstrands Lily Haaseth, mens Olsen slo Ullerns Emilie Elde 6-4, 2-6, 6-2.

LES OGSÅ: NM-seier er viktig

Et sett nye norgesmestere ble også kåret i dag. Tim Berg og Einar Enevoldsen fra Oslo Rullestol Tennisklubb vant doublefinalen.

Alle resultater fra dagens kamper finner du her!

Foto: Espen Hildrup

Annonse
Samarbeidspartnere