Vi starter her en artikkelserie, hvor noen av collegespillerne forteller litt om hvordan det er å studere og å spille tennis i USA. Først ut er Ullernspilleren Remy Aleksander Johansen.

Collegetennis er populært blant norske spillere. Hvor mange som til enhver tid studerer og spiller tennis i USA vet vi ikke - men det er mange! Vi jobber med en komplett oversikt.  

Her har vi snakket med enkelte og spurt om de kan fortelle litt fra USA-oppholdet.

Først ut er Ullern-spilleren Remy Aleksander Johansen, som nå starter andre året på Davenport University i Michigan. 

College er en fantastisk mulighet!

"Her får du mulighet til å utvikle deg videre som spiller samtidig som du kan skaffe deg en god utdannelse å falle tilbake på. Det er vinn-vinn" sier Remy Aleksander Johansen, som spiller collegetennis og studerer i Michigan.

"Det er ikke nødvendigvis slik at det ene går på bekostning av det andre. Er du seriøs og jobber disiplinert får du gode muligheter til å gjøre det bra både på tennisbanen og på skolen. Belønningen er stor" forteller Remy.

Han forklarer at man i college-systemet er flinke til å periodisere: I noen perioder er det mye trening og mange matcher, mens det i eksamensperioden settes av tid til å jobbe med skolen.

Remy trekker frem flere faktorer som gjør at han vil anbefale college til alle som får muligheten: "Idretten og næringslivet er veldig integrert i utdanningssystemet. Her får du gode muligheter til internships, jobbtilbud, wild cards til større turneringer og trening i et konkurransepreget, men godt miljø" forklarer Remy.

Han trives også med fokuset på tennis som «lagidrett»: - Vi spiller også individuelle turneringer, men her er det en helt annen måte å tenke lag på. Det er noe jeg tar med meg til eliteserien for lag når jeg er i Norge om sommeren, forteller Remy, som trives i USA og i et internasjonalt miljø:

"Nettverket du får her borte er helt unikt og knytter kontakter for resten av livet. For meg er dette et bra sted å være. Mange er her med samme mål som meg – å utvikle seg som tennisspiller og gjøre det bra på skolen. 
Vi hjelper hverandre og tar vare på hverandre. Vi er et bra team, både rundt tennisen og skolen. Dette har funket bra for meg. Det har vært et fantastisk første år på alle måter" avslutter Remy, som avgjort ikke nøler med å anbefale de som kan å følge collegedrømmen.  

Neste artikkel kommer onsdag - med en ny spiller!    

Remy trives på Davenport!  

Annonse
Samarbeidspartnere