Eirik Sars Grøner representerer Bryne Tennisklubb i Eliteserien her hjemme. Nå starter han på fjerde året som collegespiller og student i USA.

Dette er hva han forteller...

-- -- --

Å spille collegetennis i USA er en utrolig kul opplevelse. Det er noe jeg vil absolutt anbefale andre unge norske tennisspillere, da det er en veldig bra måte å kombinere tennis og studier. Og det er selvfølgelig viktig å komme til et sted man trives, noe som jeg har gjort.

I mitt første år i USA begynte jeg på en veldig kristen og konservativ skole i Tennessee, noe som ikke passet for meg. Så jeg skiftet til Lander University, hvor jeg studerer nå. Jeg har vært veldig fornøyd her de to siste årene og går nå inn i mitt siste år på college.

På Lander er vi totalt 16 spillere. Laget blir på en måte familien din når man er her borte. Derfor er det viktig at man går godt overens med de andre. 
Jeg bor i et leilighetskompleks med 13 av de 16 spillerne på laget, så det er disse gutta jeg tilbringer det meste av tiden min sammen med. 
Det er bare en amerikaner på laget, noe som gjør at vi har et veldig internasjonalt lag med spillere fra hele verden - inkludert Egypt, Brasil, Nederland, Frankrike m.fl. 

Collegetennis er mye mer en lagidrett enn det vi er vant til i Norge. Laget kommer alltid først - og så lenge laget vinner er det ikke så farlig om man selv taper sin individuelle kamp.

Som sagt er vi 16 spillere på laget, men det er bare 6 singleplasser og 3 doubler. Dette gjør at de som ikke får spille må bidra til laget på en annen måte, for eksempel ved å støtte lagkameratene på banen fra sidelinjen. Dette gjør også at de som ønsker å være i line-up'en må vise seg verdige og gode nok for å spille, og de som ikke får spille må jobbe seg opp dit.

Hverdagen går stort sett i skole og tennis - men også løping, styrke, fleksibilitet og egentrening. Det er høyt fokus på både tennis og skole, så det er viktig å arbeide hardt både på banen og i klasserommet. 
Lander er ranket for øyeblikket #4 i USA i divisjon 2. Således er det en skole med veldig høye forventninger og det er viktig å prestere bra. 
Dette betyr at det legges mye press på deg og det er viktig å kunne takle presset. Jeg personlig liker det, da det gir meg ekstra driv til å jobbe hardt og bli litt bedre hver dag.

Og skulle man ønske å gå proff etter college er det absolutt mulig. Spillere som Steve Johnson, Kevin Anderson, John Isner og Cameron Norrie er alle tidligere collegespillere. Nivået her er høyt, så det er absolutt mulig å utvikle seg betydelig som tennisspiller - om man er villig til å legge ned tiden og energien som trengs... 

Annonse
Samarbeidspartnere