Fredrik Ask fra Moss Padelklubb blir denne uken første nordmann i historien som vil være representert i en WPT-turnering.

World Padel Tour (WPT) har sesongsåpning for 2019 i Marbella denne uken. Som regjerende norgesmester – og dermed norgesener – i padel, søkte Fredrik Ask fra Moss Padelklubb på ett av de fire wild card-ene som ble gitt til prekvalifiseringen til turneringen.

Totalt var det 30 par som søkte, og Ask og hans partner fra Paraguay, Matias Fernandez, var heldige som kom med.

-Dette er en såkalt WPT Master, altså høyeste kategori på turneringen, så det blir knalltøft, men en veldig kul opplevelse, sier Ask. Makkeren Fernandez er også en solid spiller. Til tross for at han bare er 18 år gammel, er han blant Paraguays fire beste spillere. Sammen går de i første kamp på lørdag 11.00 mot Jeremy Scatena og Marc Bernils.

LES MER OM WORLD PADEL TOUR HER!

Vil etablere seg på WPT
-Jeg kommer nok til å spille mange slike turneringer dette året, sier Ask, som med deltagelsen i Marbella forventer å komme inn på verdensrankingen i padel.

-Der er så vanskelig å komme inn at de deler ut poeng selv i første runde virker det som. De 32 beste i verden er direkte inne, og så er det kval for 16 lag i kvalen. Og i tillegg kommer prekvalen vi er med i.

-Vanskelig å si hvilke muligheter vi har. Vet bare at han ene er rundt 100 i verden og den andre rundt 200. Det blir uansett knalltøft, avslutter han.

De aller fleste WPT-turneringene spilles i Sør-Amerika eller i sørlige deler av Europa. Men for de som er interessert i å se verdens beste padelspillere i aksjon, kommer det også en mulighet i slutten av juni, da de installerer padelbaner på tennisbanene i Båstad og kjører WPT-turnering der.

Annonse
Samarbeidspartnere