Tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open tar et steg opp og blir en $25000-turnering for kvinner

Tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open tar et steg opp og blir en $25000-turnering for kvinner.

Det gir de beste norske kvinnene muligheten til å vise seg fram på hjemmebane. Melanie Stokke, Malene Helgø, Ulrikke Eikeri og Astrid Wanja Brune Olsen har alle brukt utallige timer oppover årene i Oslo Tennis Arena.

– Det er svært gledelig at vi har fått til dette. Det er mange kvinner som satser og de fortjener en fullverdig turnering som står i stil med deres prestasjoner. Totalt vil spillerne kjempe om over 210.000 kroner. Det blir gratis adgang hele uka, sier turneringsleder Anders Borg i Northern Vision, om turneringen som arrangeres 20. til 27. oktober.

Collector Bank Norwegian Open ble første gang arrangert i  2014 og alle de tidligere utgavene har vært Futures-turneringer for herrer, samt 10.000- og 15.000-dollarsturneringer for kvinnene. Ikke siden Bergen i 1995 arrangerte en ATP Challenger-turnering har Norge hatt en turnering av så høy kategori som Collector Bank Norwegian Open i 2018. 

Det vil komme topp spillere fra hele verden til Oslo denne uke som vil  de norske jentene meget god matching og topp underholdning for publikum,s sier Borg.

– Kjempebra 

Melanie Stokke er blant spillerne som allerede er bekreftet til turneringen. 21-åringen vant NM i 2017 og gikk til topps i en 25.000-dollarsturnering for første gang høsten 2017. På sitt beste har Stokke vært rangert som nummer 261 i verden, men skader og sykdom har ført til et fall på rankingen i år. Likevel er toppnivået høyt. Nordstrand-spilleren ser fram til å spille på hjemmebane.

– Det er kjempebra for oss som satser og trenger å spille høyere turneringer. Det er bra for tennisen i Norge, og det blir fantastisk å komme hjem til Oslo for å spille, sier Stokke.

– Hva er forskjellen på å spille på hjemmebane kontra bortebane?

– Da har jeg hele familien min i nærheten, og jeg kjenner forholdene. Folk jeg kjenner kommer for å se meg spille, og det er spesielt, sier Stokke, som vanligvis trives best på grus, men tror hun skal takle forholdene på hardcourt innendørs bra i Oslo Tennis Arena.

– Jeg trives bra der, og jeg har spilt 10.000-dollarsturneringer der, blant annet en finale mot Emma Flood. Jeg kjenner forholdene, samt liker banene, og det er godt lys. Det kommer til å bli et flott arrangement, der jeg får muligheten til å utvikle spillet mitt. Jeg synes det blir bra, sier Stokke.

I farta

Kvinnetennisen i Norge er i full frammarsj. Det er lenge siden norsk tennis har hatt fire damer som satser på fulltid. Malene Helgø startet satsningen for fullt i juni og har på kort tid tatt sine første titler, to 15.000-dollarsturneringer, blant annet under Norwegian Open i Sandefjord i sommer.

I tillegg har Ulrikke Eikeri nylig nådd sin høyeste plassering på doublerankingen. 25-åringen er nå nummer 173 i verden etter å ha vunnet en 60.000-dollarsturnering. 

Idrettssjefen gir full støtte 

"Det er utrolig viktig for utviklingen av norsk topp tennis at Northern Vision og Anders Borg arrangerer slike turneringer i Norge , det er win-win for spillere, publikum, media og Forbund. Vi gleder oss veldig til at alle de beste norske spillerne får konkurrert på hjemmebane mot spillere av høy klasse fra hele verden Sier Øyvind Sørvald, Idrettssjef i Norges Tennisforbund.

Idrettssjef Øivind Sørvald er fornøyd!

Gratis adgang

De norske spillerne kan skaffe seg viktige poeng gjennom denne turneringen, og i tillegg får talentene i norsk tennis muligheten til å kjenne på det profesjonelle nivået gjennom wildcards som distribueres til spillerne av arrangør Northern Vision.

– Kom til Oslo Tennis Arena 20. til 27. oktober for å oppleve tennis av høy kvalitet hele uka. Det er gratis å komme inn, avslutter turneringsleder Anders Borg.  

Årets komet - Malene Helgø - er klar for $25000 Collector Bank Norwegian Open

Forsidebilde: Melanie Stokke bekrefter at hun kommer!  

Alle foto: Espen Hildrup

Annonse
Samarbeidspartnere