Stavanger Tennis Week er inne i sin fjerde dag og den første av fire turneringer er ferdigspilt.

Spesialisten på store arrangementer i Norge er Stavanger Tennisklubb. Og ett av flaggskipene til klubben er Stavanger Tennis Week, som består av ikke mindre enn 4 ulike turneringer på en drøy uke.  

Denne helgen ble Masters Junior 2018 avviklet. STKs Henning Frøystein har skrevet denne oppsummeringen: 

-- -- -- 

U14-klassene

I jentenes U14 Masters-finale søndag møttes Vilde Østgård Oscarsson og Carina Syrtveit etter at begge fikk en lett reise i semifinalen. Toppseedete Julia Mathisen Strøm og Julie Holte måtte dessverre kaste inn håndkleet i hver sin semifinale, etter en tøff helg med tette og lange kamper. 
Til slutt var det Stabekk-jenta Vilde Østgaard Oscarsson som hadde mest å by på i den siste og avgjørende kampen. Finalen endte 6-4, 6-7, 6-4. Det var Stabekk-jentas tredje tresetter under Masters-turneringen!

I Gutter U14 viste Henrik Villanger fra Ullern igjen at han trives i Stavanger. Villanger vant NM U14 i Stavanger tidligere i år og nok en gang feide han all motstand av banen. Riktignok var han på dypt vann mot Asker-spiller Severin Leon Dunbar Risan, som tok første finalesett 7-6. Norgesener Villanger slo imidlertid tilbake, og dro i land andre 6-2 og tredje sett 6-4.   

Se Henning Frøysteins bilder! 

U16 og U19 ble avgjort allerede lørdag

I eldste juniorklasse var det hjemmehåpet Lars Peder Minsaas som var best. 18-åringen gikk ubeseiret gjennom helgens sluttspill for de høyest rangerte U19-spillerne. I finalen spilte Stavanger-gutten mot Edvard Porsmyr Hansen fra Ullern, og her ble det en tresetter. Porsmyr Hansen innkasserte første sett 6-4, men så tok Minsaas over og vant de to neste 6-2, 6-0. Dermed kan Minsaas sette sin første Masters-tittel på premiehylla! 

16-årsklassen ble også ferdigspilt lørdag. I jenteklassen var det finale mellom Ullerns Ine Soltveit Stange og Hemings Emma Cecilie Sørensen. Her ble det en overbevisende seier til Ullern-jenta; 6-2, 6-0. Dermed hennes andre Masters-tittel på rad, og også for henne ser det ut til at Stavanger er en lykkearena. 

I gutter U16 ble det seier til Bygdøy-spiller Felix Nordby, etter seier mot formspiller Ole Tinius Stave Lepsøe fra Oslo TK. Disse to møttes allerede i gruppespillet, og da var det Lepsøe som gikk av med seieren. I finalen var det imidlertid tid for revansj for Bygdøy-spilleren, og dessverre ble kampen avbrutt på 6-3, 3-0 til Nordby. 

-- -- --  

Vinnere i Masters Junior: 

GS 14
1 Vilde Østgård Oscarsson [5/6]
2 Carina Syrtveit [7/8]
3/4 Julia Mathisen Strøm [1]
3/4 Julie Holte [2]

GS 16
1 Ine Soltveit Stange [1]
2 Emma Cecilie Sørensen [5/6]
3/4 Marie Skarica [2]
3/4 Sofie Aimee Siem [3/4]

BS 14
1 Henrik Villanger [1]
2 Severin Leon Dunbar Risan [3/4]
3/4 Kristoffer Dalbak [2]
3/4 Daniel Olsen [3/4]

BS 16
1 Felix Benjamin Nordby [3/4]
2 Ole Tinius Stave Lepsøe [7/8]
3/4 Max Ulv Bakken [2]
3/4 Jonathan Berling [3/4]

Gutter 19
1 Lars Peder Mannes Minsaas [2]
2 Edvard Porsmyr Hansen [3/4]
3/4 Herman Aure [3/4]
3/4 Wilhelm Sebastian Moe Bongard [5/6]

Og tennusuken fortsetter med: 
Stavanger Open Tennis Europe U14 
Stavanger ITF  
Stavanger Grand Prix Kat 1    

Disse kommer vi snarlig tilbake til!  

Forsidebilde: Stavangers egen Lars Minsaas gikk til topp i Masters U19!  

Tekst: Espen Hildrup

 
Annonse
Samarbeidspartnere