Padel, tidligere kalt padeltennis, er en sport som best beskrives som litt av det beste fra andre racketsporter og adrenalin, kameratskap og hyggelig samvær. Sporten er lett å komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe spillere (unge, eldre, uerfarne og funksjonshemmede).

Hva er padel?

Padel har fantastiske fordeler som gjør spillet helt unikt:

- Enklere og raskere å lære enn noen annen racketsport.
- Det forbedrer reaksjonstiden og refleksene.
- Det krever mindre styrke og teknikk enn andre idretter, noe som gjør det lettere for barn og nybegynnere å komme i gang. Likevel krever det en livslang innsats for å bli virkelig god.
- Padel er ikke så fysisk krevende som f.eks. badminton, squash, tennis og fotball etc., noe som til syvende og sist gir færre idrettsskader.
- Padel er mer skånsom mot knær og hofter enn f.eks. badminton, squash, håndball, volleyball og basketball, da underlaget er mykt kunstgress og ikke et hardt tregulv. Det er heller ingen direkte fysisk kontakt som i f.eks. håndball, fotball og rugby.
- Det er en sosial sport da den alltid spilles av 4 spillere.
- Padel har 2-3 ganger mer effektiv spilletid enn mange andre racketsporter på grunn av returene fra veggen og det faktum at ballen nesten alltid blir liggende på banen.

Padelbane

Padellbanen er 10x20 meter med et nett som deler banen på midten.
Bakveggene og en del av sideveggene er dekket med glassvegger. Resten av sideveggene og toppen av bakveggene er dekket med metallnett.

Utstyr

Padel spilles med et racket typisk laget av glasfiber, carbon og kulfiber. 

Franck Fog

Turneringsmedarbeider - tennis og padel franck.fog@tennis.no
Annonse
Samarbeidspartnere