Tennis er i følge en rekke undersøkelser en av de mest helsebringende idrettene du kan drive med. Med helse mener vi fysisk, psykososial og emosjonell velvære. Tennisspillere er rett og slett mer lykkelig!


Tennis hele livet

Tennis er en sport der utøverne ikke er i direkte kontakt med hverandre. Det gir færre skader. Tennis utfordrer kroppen både fysisk og psykisk. Undersøkelser viser at tennisspillere har mer selvtillit, bedre helse, mindre stressopplevelse og mer sosial interaktivitet.

Både under aktivitet/trening og utenfor tennisbanen legges grunnlaget for å få venner! Tennis legger til rette for interaksjon, kommunikasjon og ren hygge. I tillegg er tennis en fantastisk arena å treffe forretningsforbindelser!

For alle

Uansett alder, kjønn, etnisitet, ferdighetsnivå eller fysisk form så kan tennis utøves sammen som en familieaktivitet. Få idretter kan tilby akkurat dette! Invester i de nære ting og få et godt liv sammen med de du tenker og bryr deg om!

Alle, men spesielt unge deltakere i tennis vil gjennom tennis aktivitet lære seg viktige livsferdigheter som: arbeidsetikk, fair play, ta ansvar og avgjørelser, håndtere motgang, forbedre struktur og disiplin, lære å konkurrere, håndtere press, lagarbeid mm.

Ser du etter et konkurransemiljø, en sosial arena, vennskap, bedre helse, tid med familien og/eller venner, organiserte turneringer nasjonalt og/eller lokalt, en helårsidrett, en sport du kan spille over hele verden, en tidsbesparende helsebringende aktivitet - Velg Tennis!

Uansett nivå og alder så kan du ha glede av tennis. Tennis kan spilles fra tidlige barneår til langt opp i alderdommen. Uansett fase så er tennis en  morsom aktivitet samtidig som du får et svært godt treningsutbytte. Tennis utvikler din årvåkenhet, taktiske forståelse, evnen til å treffe valg, problemløsing mm. Forskning viser at dette skaper nye nervebaner og er dermed med på å trimme din hjerne hele livet!

Helse

Å spille tennis gir deg god helse. Stadige forflytninger gir deg et variert bevegelsesmønster der pulsen går opp og ned. Dette gjør tennis til en av de idrettene som gir best helseeffekt. Tennis gir god kaloriforbrenning, bygger muskler, styrker skjelettet, bedrer fleksibiliteten din, utvikler koordinative evner og gir en helhetlig god helse.

En sport for livet

Det er svært få idretter du kan ha fra tidlig alder til langt ut i pensjonisttilværelsen som gir deg fysisk, psykisk og emosjonell og sosial trening. Velg en sport som du kan ha gleden av hele livet! 

Styremedlem i Norges Tennisforbund, Jon Ståle Ritland, har skrevet denne artikkelen om de fysiske gevinstene ved utøvelse av racketsporter. Se artikkelen her.

En av verdens største individuelle idretter

Tennis spilles over hele verden, av mennesker i alle aldre og nivåer. Tennis spilles og utøves på ulik måte. Det vi ser på TV er nødvendigvis ikke målet for alle. Ta f.eks barn: De spiller på mindre bane, med mindre racketer, med baller som går langsommere og spretter lavere. Dette gir bedre læringseffekt og mestring!

 10 gode grunner til å spille tennis:

1) En idrett for livet
Man kan holde på med tennis hele livet.

2) Tennis utvikler hele mennesket
Konsentrasjon, selvdisiplin, ansvarlighet, selvtillit, problemløsning, selvstendighet, samarbeidsevne og respekt for medmennesker.

3) Fysiske ferdigheter
Tennis hjelper for bl. a. aerob utholdenhet, anaerob utholdenhet, akselerasjonsevne, hurtighet, bevegelighet, styrke, koordinasjon, fleksibilitet og balanse.

4) Helsebringende
Internasjonale eksperter anser tennis som kanskje den aller beste aktiviteten man kan drive med for helsen. Ingen andre idretter utvikler både fysiske, mentale og emosjonelle ferdigheter i samme grad som tennis.

5) Tennis forlenger livet
Tre timer tennistrening per uke kan halvere risikoen for diverse dødsårsaker, ifølge legen Ralph Paffenbarger som har studert over 10.000 personer over en periode på 20 år.

6) Tennis gjør deg smartere
Tennis krever rask reaksjonsevne og taktisk tankegang, noe som skaper nye nerveforbindelser i hjernen.

7) Tennis som treningsform
Intensiv tennistrening brenner flere kalorier enn aktiviteter som f. eks. sykling og aerobic.

8) Tilgjengelighet og nettverk
I motsetning til mange lagidretter trenger man kun én motstander for å kunne spille. Tennis er verdens største individuelle idrett, og man finner andre tennisspillere hvor enn man drar i verden.

9) Alder er ingen hindring
Det er alltid en fordel å starte tidlig, men det er aldri for sent.

10) Tilpasset utstyr
I henhold til «Play & Stay»-konseptet bruker vi tilpasset utstyr (racketer, baller, nett og banestørrelse) for at spillerne skal føle mestring fra første time.

Annonse
Samarbeidspartnere