NTF har en omfattende satsing også for spillere som satser på prestasjonstennis, i tillegg til alle som spiller tennis livet ut. Satsingen er organisert i samlinger, landslagsrepresentasjon og Billie Jean King Cup- og Davis Cup-lag.


UTTAKSKRITERIER FOR SAMLINGER OG LANDSLAGSREPRESENTASJON

Uttakskriteriene til enkelte samlinger, mesterskap og treninger vil bli basert på kriterier redegjort for nedenfor. Uttak sendes til ansvarlig trener/klubb.

Formålet med spillersamlinger er å motivere flere spillere gjennom å synliggjøre at de er tett på landslagsrepresentasjon. 

Uttakskriterier for samlinger og landslagsrepresentasjon er basert på UTR, resultater, holdninger, innstillinger, utviklingsmuligheter og endringsvilje.

Uttak til Winter Cups (lag-EM): Avlyst 2021

NTF forbeholder seg retten til å velge spillere som har levert eksepsjonelle resultater den siste tiden før et uttak. I slike tilfeller kan kriteriene over bli satt til side. Dette kan bli aktuelt dersom en gitt spiller har vært ute med skade en periode, men i forkant av et uttak har vist at de er tilbake på normalt nivå og fortjener å bli tatt ut. Til EM lag kan NTF også velge en spiller som har spesielle kvaliteter og spillestyrke i double, uten at spilleren innfrir de andre kriteriene.

NTFs Landslags Årshjul:

Billie Jean King Cup (world cup of tennis for damer) spilles hver vår og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
• Davis Cup (world cup of tennis for herrer) spilles hver vår og/eller høst og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
Winter Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter spilles første helg februar
Summer Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter (Summer Cups) spilles i månedsskifte juni/juli
EM individuelt U14/ U16/ U18 spilles siste uken i juli
Nordisk U13  spilles første helgen i august

Spillerguiden

Spillerguiden er en felles plattform for optimal spillerutvikling både for bredde og topp. Hvis norsk tennis samler seg om en felles plattform vil toppresultatene og bredderekrutteringen ha større sannsynlighet for å nå nye høyder.

Les mer på spillerguiden.no.

Les mer
image
Samarbeidspartnere