NTF har en omfattende satsing også for spillere som satser på prestasjonstennis, i tillegg til alle som spiller tennis livet ut. Satsingen er organisert i bruttotropp, landslag og Fed- og Davis Cup-lag.

UTTAKSKRITERIER FOR BRUTTOTROPP OG JUNIORLANDSLAG

Uttakskriteriene for å bli tatt ut til en bruttotropp eller på juniorlandslagene til de forskjellige mesterskapene, vil bli basert på kriterier redegjort for nedenfor.

Formålet med bruttotropp-prinsippet, er å motivere flere spillere gjennom å synliggjøre at de er tett på landslagsrepresentasjon. 

For 2021 blir det gjort to uttak for bruttotropp og landslag.Første uttak er for perioden januar-juni og den andre for perioden juli-desember. Uttakskriterier for bruttotroppen er topp-4 på UTR for gutter och jenter i hvert årskull, dvs 2002-2007. Dette utgjør totalt 48 spillere. Uttakskriterier for landslag er basert på UTR, resultater, holdninger, innstillinger, utviklingsmuligheter og endringsvilje.

Første uttak for perioden januar-juni gjøres i midten av desember 2020. Uttaket legges ut på tennis.no samt sendes till spillernes klubbtrener og/eller klubbadministrasjon.

DC/Fed Cup-spillere og juniorlandslagsspillere får mulighet å trene gratis på OTA på hverdager fra kl 07-15 samt helger. Bruttotroppspillere får også mulighet til å trene til disse tider til en kostnad på 125 kr pr time.

Uttak til Winter Cups (lag-EM) for U14 och U16 som spilles 7-9.februar gjøres i midten av desember. 

NTF forbeholder seg retten til å velge spillere som har levert eksepsjonelle resultater den siste tiden før et uttak. I slike tilfeller kan kriteriene over bli satt til side. Dette kan bli aktuelt dersom en gitt spiller har vært ute med skade en periode, men i forkant av et uttak har vist at de er tilbake på normalt nivå og fortjener å bli tatt ut. Til EM lag kan NTF også velge en spiller som har spesielle kvaliteter og spillestyrke i double, uten at spilleren innfrir de andre kriteriene.

NTFs Landslags Årshjul:

Fed Cup (world cup of tennis for damer) spilles hver vår og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
• Davis Cup (world cup of tennis for herrer) spilles hver vår og/eller høst og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
Winter Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter spilles første helg februar
Summer Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter (Summer Cups) spilles i månedsskifte juni/juli
EM individuelt U14/ U16/ U18 spilles siste uken i juli
Nordisk U13  spilles første helgen i august

Spillerguiden

Spillerguiden er en felles plattform for optimal spillerutvikling både for bredde og topp. Hvis norsk tennis samler seg om en felles plattform vil toppresultatene og bredderekrutteringen ha større sannsynlighet for å nå nye høyder.

Les mer på spillerguiden.no.

Les mer
image
Samarbeidspartnere