NTF har en omfattende satsing på spillere som satser på tennis. Satsingen er organisert i bruttotropp, landslag og Fed- og Davis Cup-lag.

Uttakskriterier for bruttotropp og juniorlandslag for 2019

Uttakskriteriene for å bli tatt ut til en bruttotropp eller på juniorlandslagene til de forskjellige mesterskapene, vil for 2019 bli basert på kriterier redegjort for nedenfor.

Formålet med bruttotropp-prinsippet er å motivere flere spillere gjennom og synliggjøre at de er tett på landslagsrepresentasjon. Bruttotroppen tas ut to ganger i året, medio januar og august. Antall spillere i hvert kjønn og i aldersklassene U14-18 vil være inntil 8. Relativt svakere eller ujevne årskull kan kvalifisere for uttak av færre spillere. Uttak til landslagsspill og representasjonsoppdrag vil i all hovedsak bli foretatt blant spillere i bruttotroppen. Ved uttaket vil følgende bli lagt til grunn:

Spillerens Universal Tennis Rating (UTR) vektlegges først. Generelt sett vil NTF også legge vekt på spilleres holdning, innstilling og adferd både på og utenfor banen. Spillere som skal representere Norge må selvsagt ha norsk pass.

NTF forbeholder seg retten til å velge spillere som har levert eksepsjonelle resultater den siste tiden før et uttak. I slike tilfeller kan kriteriene over bli satt til side. Dette kan bli aktuelt dersom en gitt spiller har vært ute med skade en periode, men i forkant av et uttak har vist at de er tilbake på normalt nivå og fortjener å bli tatt ut. Til EM lag kan NTF også velge en spiller som har spesielle kvaliteter og spillestyrke i double, uten at spilleren innfrir de andre kriteriene.

 
FanZone Landslag

NTFs Landslags Årshjul:

Fed Cup (world cup of tennis for damer) spilles hver vår og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
• Davis Cup (world cup of tennis for herrer) spilles hver vår og/eller høst og Norge spiller i Europe/Africa Zone Group II
Winter Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter spilles første helg februar
Summer Cups EM lag U14 og U16 jenter og gutter (Summer Cups) spilles i månedsskifte juni/juli
EM individuelt U14/ U16/ U18 spilles siste uken i juli
Nordisk U13  spilles første helgen i august

Spillerguiden

Spillerguiden er en felles plattform for optimal spillerutvikling både for bredde og topp. Hvis norsk tennis samler seg om en felles plattform vil toppresultatene og bredderekrutteringen ha større sannsynlighet for å nå nye høyder.

Les mer på spillerguiden.no.

Les mer
image
Samarbeidspartnere