Nordisk Veteranmesterskap ble nylig (24-26/8) arrangert i Frognerparken

Nordisk Veteranmesterskap har blitt arrangert årlig siden 1979, så dette var altså den 40. utgaven.

Norge gjorde det bedre enn på flere år med 1 gull, 3 sølv, 3 bronse og kun en 4.plass.

Norges gull ble spilt hjem av D40 laget bestående Helle Stene, Karin Hjelle Dalbakk og Rikke Reinemo (legg gjerne med bilde av jentene). De spilte solid og var egentlig aldri truet. Dermed vant Norge denne klassen for første gang på 10 år. Da spilte Amy Jønnson og Astrid Sunde hjem mesterskapet

Gode Dansker
Som i 2017 var danskene best, denne gang med hele 5 gull.
Danmark stilte med flere sterke lag/spillere.
De vant bl.a H40 med bundesligaspilleren Kasper Warming i spissen. Warning er ITF-ranket 7.
Finalen mot Sverige ble meget dramatisk og velspilt og avgjordes først i avgjørende matchtiebreak i den avgjørende doublen. Den vant Danskene med 10-8.
Sverige stilte med ferske SM-finalister, men de måtte altså gi tapt på målstreken.

Danskene vant også H70 med selveste Kasper Rud i spissen. Kasper er regjerende europamester og bidro til at Norge måtte ta til takke med 2.plassen i denne klassen.
Danmarks nummer 2, Frans Norby er ITF-ranket så høyt som nummer 9, så da ble det tøft. Nærmest seier var vi her i doublekampen (avgjordes i matctiebreak).

Flere gode Norske resultater
Norges H60 lag tapte 0-3 for Sverige i finalen, men var egentlig kun noen få baller fra tittel. Terje Persson hadde 2 matschballer i 1.singlen. Han og Harald Messel fulgte Svenskene til 9-9 i macttiebreaket i doublen.

Nevnes bør også Norges D50 lag som kom på 2.plass etter seire i double både i semi og finale.

Medaljestatistikken (Gull-Sølv-Bronse) etter Olympisk format
Danmark 5-1-2
Sverige 2-2-2
Norge 1-3-3
Finland 0-2-1
Summerer vi derimot antall medaljer var Norge bedre enn Søta bror :)
Se alle resultater her.

Vellykket bankett
Banketten ble holdt på UBC-senteret på Ullevål stadion og ble startet med en Tennis/Kahoot-quiz. Også her var Danskene sterkest. For de som liker tennis og quiz, her er Kahooten!

For musikken sto Norges Tennis-dj nrummer 1, nemlig DJ Barth, også kjent som Knut Eirk Bartnes. De som har vært med noen år mente at det sjelden har vært så mange tennisspillere samlet på et dansegulv. Noen mente at Norge vant banketten siden flere nordmenn holdt ut til siste slutt på selve banketten.
Ryktene sa derimot at de finske damene hadde testet Oslos uteliv til 4 om morgenen, så da vant vel kanskje de festen? (noe medaljestatistikken kan tyde på) :)

Norske Tennisveteraner sto som arrangør og fikk skryt av arrangementet. Sverre Lie ledet turneringen prikkfritt. Vi hadde mye bra vær og fikk se mye bra tennis. Alt i alt en meget bra helg med andre ord.

Neste år arrangeres mesterskapet innendørs i Finland til høsten. Vi håper at enda flere av våre beste spillere da kjenner sin besøkelsestid og allerede nå starter satsningen/hardtreningn med Nordisk som mål.

Se bilder fra arrangementet her - og last ned de du ønsker i høyoppløst versjon!

Tekst: Magnus Åsrud

Forsidebilde: Norges gulljenter - f.v Rikke Reinemo, Helle Stene og Karin Dalbak