Tim Berg gikk til topps i singleklassen for rullestolbrukere etter å ha slitt med skade over lengre tid. Dette var hans første NM-tittel utendørs siden 2014.

- Jeg er faktisk ikke helt sikker. Jeg lurer på om det er den femte eller sjette, sier Tim Berg på spørsmål om hvor mange NM-titler han nå har i single.

Han vant singleklassen for rullestolbrukere med 6-3, 6-0 over klubbkamerat Kristian Bencic fra Oslo Rullestol Tennisklubb lørdag.

- Kristian er min argeste konkurrent, og det pleier å være jevnere mellom oss. Men jeg gikk på banen med målet om å spille veldig sikkert og gjøre få feil. Det så ut til å fungere, sier Berg, som har slitt med en skade i armen.

- Den er øm nå, men det gikk mye bedre enn jeg trodde det skulle gå, sier han. 

Vant på sikkerhet
- Bevegelse er min definitive styrke, at jeg rekker veldig mye. Akkurat som spillere i vanlig tennis er gode med beina, har jeg god kjøreteknikk. Det er det samme med rullestol; desto mer du beveger deg, desto lettere er det å komme riktig til ballen.

I tillegg er det på nasjonalt nivå svært avgjørende med en god retur.

- Serven har stor betydning, men ettersom ingen server spesielt godt, er returen enda viktigere. Dersom du ikke er en sterk server er det lett å sette bort ballen på retur. Da er det nesten lettere å breake enn å holde serve, forklarer Berg. 

Liten gruppe spillere
Sammen med Einar Enevoldsen, også han fra Oslo Rullestol Tennisklubb, vant Berg også doubleklassen. Det ble ingen dameklasser i årets NM. 

- Siden jeg begynte i 2008, har det kun vært arrangert dameklasse en gang, men jeg vet at det finnes damespillere i Bergen, sier Berg. 

Rullestoltennismiljøet i Norge er ikke stort. De få som spiller aktivt holder til i Oslo og representerer alle samme klubb. De trener sammen på Oslo Tennis Arena eller på Furuset, hvor Henrik Huus hjelper Tim som trener.

- Vi var fem som deltok i NM i år, men har vel vært både seks og sju tidligere. Det er vanskelig å holde på spillerne. Det virker som de etter hvert trekker til sporter som er lettere, eller rett og slett helt andre aktiviteter, sier Berg.

Gleder seg til nordisk
Neste store arrangement for rullestolspillerne blir nordisk mesterskap i Sverige i november. I Sverige har de Stefan Olsson i verdenseliten og som blant annet har vunnet Wimbledon de to siste årene. 

- Rullestoltennis er mye større i Sverige. Selv om de merker nedgang de også, klarer de likevel å holde på en jevn gruppe. Så vidt jeg vet har de rundt 60 aktive spillere der. 

Det blir med andre ord en tøff oppgave å hamle opp med naboene senere i år.

- Ja, selv om det er hyggelig og veldig ålreit, så er svenskene sportslig sett desidert best. Det er relativt jevnt mellom danskene og finnene, så kommer vi på en fjerde plass som regel, sier Berg.

Flere vinnere
I søndagens kamper i Frognerparken ble ytterligere NM-vinnere kåret. 

Henrik Villanger fra Ullern vant 6-1, 6-3 over Kristoffer Dalbak fra Heming i singleklassen for gutter U14. Mixed U16 ble vunnet av Kristoffer Ståhlbrand, Furuset, og Mille Hågensen, Golia, som vant 7-5, 7-6(5) over Albert Porsmyr Hansen og Mille Hagen Høyeraal fra Ullern.

Doublefinalen for damer ble også spilt i dag. Der gikk Emilie Elde, Ullern, og Lilly Haaseth, Nordstrand, til topp etter 7-5, 6-1 over Stavanger-paret Dorthea Faa-Hviding og Anne Myhre.

Alle resultater fra dagens kamper finner du her!


Foto: Espen Hildrup

Annonse
Samarbeidspartnere