Etter fire timer og 24 minutter kunne Stabekks Sofie Siem (15) strekke armene i været for å ha nådd kvalfinale i seniorklassen i NM.

Dag nummer to av norgesmesterskapet for juniorer og seniorer bød også på mye god tennis. Det var i dag flere lange og spennende oppgjør på banene i Frognerparken.

Lenge så det ut til at dagens lengste kamp skulle bli oppgjøret mellom Jon Karlstad, Nordstrand, og Nikolai Ødegaard, Snarøya, i herrenes kvalifisering. Etter tre timer og 16 minutter kunne Karlstad gå av banen med 7-5, 3-6, 7-6(4).

Men i siste kamp på bane åtte dro Julia Mathisen Strøm, fra Bygdø, Stabekks Sofie Siem inn i et oppgjør som virkelig skulle dra ut på tiden.

Første sett på halvannen time
- Første settet varte i kanskje i en time og 40 min, forteller Siem. 

- Jeg hadde 4-0, men så hentet hun inn til 4-4 før jeg etter mange jevne game og lange balldueller vant settet 6-4.

I andre sett ledet strøm 5-2 før Siem hentet inn forspranget og fikk matchball på 6-5. 

- Det ble et ganske langt game der før det omsider ble tiebreak. Det tapte jeg til slutt 3-7. Men i tredje sett klarte jeg å sette opp tempoet og vant 6-2, sier Siem, som aldri før har vært med på en slik maratonmatch. 

- Det er den lengste kampen jeg har spilt noen gang. Vi har møtt hverandre før, og da har jeg vunnet ganske greit. Men i dag slet jeg litt med en skade i leggen. Heldigvis fikk jeg god behandling fra en av de som hjelper til fra Sportsklinikken. Nå håper jeg det skal bli enda bedre før neste kamp i morgen.

- Hvordan føles kroppen nå?

- Den er litt sliten, men jeg er klar for kvalfinale. Det hadde vært kult å kvalifisert seg og få lov å møte tøff motstand i hovedturneringen.

Flere lange kamper
Av dagens totalt 44 spilte kamper, gikk 13 kamper til avgjørende sett. Flere nærmet seg tre timer. På programmet i dag stod andre runde i herrenes kvalifisering. I tillegg startet kvalifisering i herrer double opp. Siem og Strøm var som nevnt blant damene som startet kvalifisering i singleklassen, mens det også var en rekke kamper i kvalifiseringen i 14-årsklassen.

I morgen venter kvalfinaler i både damer og herrer single, samt oppgjøre i flere av juniorklassene. Alle kampene kan du følge her!

Annonse
Samarbeidspartnere