Etter neste tre timers spill kunne Hedda Gurholt fra Furuset dra hjem tittelen i U19-klassen for jenter.

Ine Soltveit Stange, Ullern, og Hedda Gurholt, Furuset

Ine Soltveit Stange, Ullern, og Hedda Gurholt, Furuset

- Det var veldig slitsomt, oppsummerer den nybakte NM-vinneren finalekampen etter 4-6, 7-5, 6-4 over Ullerns Ine Soltveit Stange.

- Hun er alltid så rolig på banen og viser ingen følelser. Så man må alltid være veldig mentalt på for å spille mot henne. Det var dritslitsomt, men heldigvis gikk det til slutt, sier Gurholt i sin videokommentar til Tennis Ung, som er Norges Tennisforbunds ungdomsside på Instagram.

De to jentene var henholdsvis første og andreseedet i turneringen, og har møtt hverandre mange ganger opp igjennom juniortiden.

- Ja, jeg tror vi har møttes over 20 ganger. Det har vært veldig jevnt de siste gangene. Det var deilig å vinne. Jeg har tapt de siste, så det var veldig deilig å vinne, forklarer Gurholt.

Stange fikk likevel med seg en NM-tittel da hun i par med klubbvenninne Emely Fredrikke Kahrs vant doublefinalen 6-2, 6-7(3) 10-5 over Gurholt og hennes makker fra Heming, Emma Cecilie Sørensen.

Guttenes U19-double ble vunnet av Ole Lepsøe fra Oslo TK og Kristoffer Ståhlbrand fra Furuset med 6-3, 7-5 over Niklas Bådstangen, Oslo TK, og Jonathan Berling Moss.

I dag spilles finalene i U16, samtidig som nå U14-spillerne og seniorene er godt i gang med sine kvalifiseringskamper. 

Følg turneringen her!

 

 

Annonse
Samarbeidspartnere