Stor oppslutning blant Ullerns juniorer sørget for at de ble kåret til beste klubb under senior-NM og dermed hedret med Dick Bjurstedts minnepokal.

- Fra Ullern er det stort sett juniorer som spiller senior-NM, og når mange av dem hevder seg godt, blir det poeng til Ullern, sier Øivind Alver, trener for konkurransegruppen i klubben.

Dick Bjurstedts minnepokal er en minnepokal etter tennisentusiasten – og Aftenposten-journalisten Dick Bjurstedt. Den klubben som totaltsett gjør det best under senior-NM vinner pokalen.

- Vi gjorde det nok bra fordi så mange av oss også stiller opp i mixed double. Begge finalistparene var fra vår klubb. I tillegg gikk Emilie Elde til semifinale i single og vant i doubleklassen for damer, forklarer Alver, som mener prisen gir god anerkjennelse for det arbeidet som blir lagt ned i klubben. 

- Uansett hvordan den blir vunnet, så er det hyggelig å vinne. Det betyr at det er mange som vil delta og spille på lag i klubben.

Se bilder fra dagen i Frognerparken her!

Bred konkurransegruppe
Alver forklarer at det jobbes hardt og målrettet med å skape en stor og sammensveiset konkurransegruppe i Ullern.  Før NM pleier klubben å ha felles oppkjøring på Gjøvik. I år var 28 spillere med på arrangementet.

- Vi jobber egentlig først og fremst frem mot junior-NM som mål. Vi har vært veldig gode i arbeidet med juniorutviklingen over flere år. I 14-16-årsalderen har vi mange spillere som har trent mye sammen over lang tid, forklarer han.

- Disse trener til vanlig 4-5 ganger i uka på fire baner inne. Vi som trenere har fått frie tøyler av styret i Ullern til å satse ordentlig på dem. I opplegget setter vi stor vekt på at vi har med mange nivåer på samme trening, og vi fyller spillere på alle baner samtidig slik at de føler at de er på samme trening, selv om ikke den beste nødvendigvis trener med absolutt alle, forklarer Alver.

Satser på lagene
Fokuset på sammensveising og lag mener han er avgjørende for at klubben gikk av med Dick Bjurstedts minnepokal i år.

- I hele klubben er det fokus på lag, både i lag NM-for seniorer og for juniorer. Spillerne synes det er veldig kult å delta på lagene, og det tror jeg gjør at såpass mange velger å spille sammen og delta i double og mixed i Frognerparken også.

Ny NM-tittel ble det også på Ullern i dag da Edvard P. Hansen og Emely F. Kahrs vant nettopp mixed i U19 med 3-6, 6-2, 10-7 over Stavanger-paret Christopher Børresen og Julia C. Oftedahl Knoth. Hansen og Kahrs vant for øvrig også mixed double i seniorklassen.

Alle resultater fra dagens kamper i U16 og U19 finner du her!


Foto: William Nyblin, Emilie Elde, Edvard Porsmyhr Hansen og Henrik Lynum mottok Dick Bjurstedts minnepokal på vegne av hele Ullern TK (Foto: Espen Hildrup)

Annonse
Samarbeidspartnere