Onsdag 8. august ble spillerguiden pre-lansert ovenfor klubbtrenerne. Over 50 personer fant veien til arrangementet.

Tennis Canada er i løpet av de siste 5 årene blitt en av de mest fremgangsrike tennis nasjonene i verden. Mye av suksessen tilskrives utviklingen av deres sportslige utviklingsplan (Long Term Athlete Development Plan - LTADP).

I et års tid har NTF v/Øivind Sørvald jobbet med utvikling av en spillerutviklingsmodell basert på Tennis Canada's  LTADP. Det meste er oversatt, men det har vært behov for å modifisere det til vår kultur og med vårt begrepsapparat.  Det har gitt oss produktet: SpillerGuiden! NTF har tidligere hatt en utviklingsmodell (Utviklingstrappen), som ble utviklet av Ole Conrad Reier og senere modifisert i samarbeid med Øivind Sørvald.  Denne modellen var utelukkende ment for de som ville bli prestasjonsutøvere. 
Modellen som nå er utviklet  - SpillerGuiden, er for ALLE. Den tar hensyn til alder, funksjonalitet, ambisjon og nivå. Det er derfor Øivind Sørvald tror at dette vil bli et viktig verktøy for foreldre, spillere, trenere og klubber:

- SpillerGuiden vil være NTFs filosofi for spillerutvikling i de kommende årene. Vi håper og tror at klubber ser at dette er en ressurs som skal være til hjelp for å ytterligere forsterke klubbarbeidet i Norge. 

Sørvald fortsetter: - Jeg var spent og gru-gledet meg til  pre-lanseringen. Både fordi at det er litt som å gå opp til eksamen samt hvor mange som ville ta turen for å se og lytte til det arbeidet som er lagt ned det siste året. At vi ble over 50 peroner fra 23 klubber gjør meg kry og stolt over norsk tennis. Når interessen er så stor så lover det godt for implementeringsarbeidet som vil pågå i mange år fremover.

 Den offisielle datoen for "sleppet" av SpillerGuiden blir på ledermøtet 27. oktober. Vi håper da at styremedlemmene i klubb-Norge møter opp og får se hvilke muligheter SpillerGuiden kan bety for akkurat deres klubb. 

Annonse
Samarbeidspartnere