Fredrik Øyan Moe (21) fra Moss slo sin fem år yngre klubbkamerat Jonathan Berling i dagens kvalfinale i herreklassen. Han roser deres felles trener suksessen østfoldklubben høster.

I dagens kvalfinaler i herreklassen var 15 spillere fra Oslo-regionen, én fra Stavanger og to fra Moss Tennisklubb i Østfold. Kampen mellom Øyan Moe og Berling endte 6/4 6/0.

På sidelinjen satt deres felles klubbtrener Ole Conrad Reier, som Øyan Moe gir æren for at østfoldingene gjør seg stadig mer bemerket i norgeseliten. Berling er nummer tre i 16-årsklassen. I tillegg har Moss Tennisklubb Jacob W. Krefting som norgesener i samme klasse.

- Jeg vil soleklart si at fremgangen skyldes Ole Conrad. Oppfølgingen som han gjør er det ingen andre trenere i Norge som gjør, skryter Øyan Moe.

- Er med på alt 
Han er eldst i rekken av spillere som nå setter Moss Tennisklubb på kartet, og det er flere fra klubben som kan følge hans fotspor takket være dere felles trener, mener Øyan Moe.

- Ole Conrad er med over alt, på fystreningen og på tennisbanen. Han sørger for riktig trening hver dag, jobber med detaljer og enkeltøvelser som skal passe inn i de matchene vi skal spille. Han er med på nesten alle turneringer. Han er så dedikert, og er grunnen til at jeg valgte å gå tilbake til Moss igjen.

Ole Conrad Reier i Moss Tennisklubb fulgte sine to spillere i dagens kvalfinale.
Ole Conrad Reier i Moss Tennisklubb fulgte sine to spillere i dagens kvalfinale. (Foto: Espen Hildrup) 

Spiller i USA 
Fremgangen på tennisbanen har hjulpet 21-åringen til en plass på et av de bedre collegelagene i USA. Øyan Moe er i stallen til University of Louisville, hvor han nå er halvveis i sine fire år som student. 

- Jeg valgte et av de bedre lagene i USA nettopp for å få utfordringer. Det er fortsatt litt tøft å få spilletid i single, men jeg trives og er fast i doubleoppstillingen. I tillegg er det veldig høyt nivå på sparringen, forklarer han. 

I sommer har han slitt litt med skulderskade, men skal være bedre og håper at han kommer helskinnet igjennom NM og er klar for spill i USA til høsten.

- Det er først nå at jeg begynner å serve ordentlig igjen. Så målet med NM for meg er først og fremst å være en oppkjøring til høsten. Jeg forsøker å vinne hver kamp her, så får vi se hvordan det går, avslutter han.

Hoved starter tirsdag 
I tillegg til Øyan Moe ble syv andre spillere klare for hovedklassen i herrer single, samt åtte klare for dameklassen. Det ble også spilt flere kvalifiseringskamper i 14-årsklassen i dag, i tillegg til at 14-åringene også er i gang med mixed double.

Se alle resultater fra dagens kamper her!

I kveld blir også trekningen til hovedklassene i senior gjort. Spill i hoved starter tirsdag.

Annonse
Samarbeidspartnere