Fint vær, dyktige og rutinerte arrangører, engasjerte tilskuere og høflige utøvere. Det ble et knallbra NM. – Dette er det beste året for arrangementet her i Frognerparken.

Det sier en sliten, men meget fornøyd turneringsleder. Svein Are Lapstun og hans dyktige medarbeidere i sekretariatet har stått på for å få turneringen i havn.

- Dette er det året vi har opplevd minst stress. Vi var tidlig forberedt og hadde et kjempeteam som jobbet godt sammen. Dette er det beste året for arrangementet her i Frognerparken, konkluderer han.

Med på laget har Lapstun hatt Sverre Lie, Åsa Auensen, Synnøve Tryggeseth, Håkon Bjerke og Arne Sartz-Knudsen.

Kjørt bort vann
- Arne er vel den som klart har kjørt bort flest trillebårlass med vann under turneringen. I tillegg har vi hatt dyktige walking umpires i Urzula Adamowicz og Matt Lunn.

- Må også få med oppmann Carl Henrik Eriksen, dommere, linjedommere, ballgutter og balljenter. Og Espen Hildrup som har tatt masse fine bilder under hele turneringen. Og ikke minst Tewodros Desalegn, eller bedre kjent som Teddy, som har sørget for banestellet under hele turneringen, oppsummerer Lapstun, som også vil takke alle sponsorer og Restaurantdrift, som ordnet med serveringen.

- Og Sportsklinikken som var fysio on site under hele turneringen, legger Lapstun til.

583 kamper
Når siste ball ble spilt i dag var det den 583. kampen i turneringen.

- Det ble en fin avslutning med en spennende finale i U19 for gutter hvor Jakob Grøner til slutt vant etter 6-1 og 14-12 i tiebreak i andre sett, sier Lapstun.

I jenteklassen ble Anne S. Myhre fra Stavanger norgesmester etter 6-3, 7-5 over Ullerns Emelie F. Kahrs. I tillegg ble Mikkel Baumann, Holmenkollen, og Markus Sørensen fra Heming norgesmestere i guttenes doubleklasse.

Rett etter juniorfinalene inntok veteranene Frognerparken for sitt norgesmesterskap. Parken har blitt en flott arena for landets desidert største tennisturnering. 

- NTF er tildelt NM to år til, så vi satser på å få det til på Frogner igjen neste år. De fleste synes det er et veldig ok sted å arrangere NM. Det blir ikke helt det samme et annet sted utenfor hovedstaden.

Hyggelige tilbakeldinger
Og det ser ut som om både publikum og deltagere trives godt i Frognerparken.

- Den første uken var det veldig trøkk her, men så dabbet det litt av under den siste uken. Vi har hatt mange spillere som har vist god oppførsel og lagd lite støy, i tillegg hadde vi mange frivillige som hjalp til på et imponerende vis da vi trengte hjelp til å tørke baner. Vi har dessuten fått mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Lapstun.

- Så selv om vi er ganske slitne nå, så er vi alt i alt veldig godt fornøyd.

BILDE: Aasa Auensen, Sverre Lie og Svein Are Lapstun var fornøyd med årets turnering. (Foto:Espen Hildrup) 

Annonse
Samarbeidspartnere