Tennisuken i Stavanger går inn i de siste og avgjørende dagene. Henning Frøystein oppsummerer...

Tennisuken i Stavanger går inn i de siste og avgjørende dagene. Henning Frøystein sier dette i dagens oppsummering... 

-- -- -- 

Norsk finale i Tennis Europe

Sturle Hoff Skigelstrand og Kristoffer Dalbakk er en vinnerkombinasjon. Det er også Henrik Villanger og danske Ervin Mesic. De vant hver sin semfinale i doubleturneringen. Det betyr at det er norsk på begge sider av nettet i morgendagens TE-finale.

Skigelstrand/Dalbak kom seg til finalen ved nok en gang å slå ut et seedet par. Denne gang var det Mickus/Stonkus fra Litauen som ble ekspedert ut av turneringen med sifrene 6-4, 6-4. Villanger/Mesic slo Butvilas/Byskata.

Doublesuksess har også de norske ITF-jentene. Hedda Gurholt/Emma Cecilie Sørensen og Ine Soltveit Stange/MarieSkarica er klare for kvartfinale i double etter å ha dratt i land seirer i tre sett. Gurholt/Sørensen slo Kruger/Engelbrecht fra Sør-Afrika. Stange/Skarica vant mot Conway/Gruszczynska fra Storbritannia/Polen.

For Sofie Siem/Ellinor Storkaas er årets ITF-turnering over etter tap i to strake sett mot Gureva/Khalturina fra Russland. Også Anna Sofia Håseth og hennes belgiske partner Amelie van Impe er ute. Håseth/van Impe tapte for Glanzer/Hietaranta fra Østerrike/Finland.

Ingrid Danevad og Johanne Alveberg har gjort en flott doubleturnering, og spilte i dag semifinale. Her ble det dessverre tap for Minetti/Stanchik, så finaleplassen glapp denne gang, men likefullt en bra prestasjon å ta med seg videre.

Link til turneringen

-- -- --

Norske kvartfinalister i ITF

Alle de helnorske gutteparene røk ut av ITF-turneringen i dag. Christopher Børresen/Jonathan Berling startet lovende, men tapte til slutt 10-8 i avgjørende supertiebreak for Overbeck/Abboud fra Danmark/Sverige.

Knepent tap ble det også for Edvard Porsmyr Hansen/Henrik Lynum. 10-5 i avgjørende supertiebreak i favør det finsk-norske samarbeidet Herman Høyeraal og Roni Rikkonen.

Casper Christensen/Ole Tinius Stave Lepsøe hadde lite å stille opp med mot det polske paret Kasnikowski/Kieland.

Da gikk det bedre i single for Casper, som har nylig vunnet 2 tilsvarende ITF-turneringer på rad. Han dro i land en seier med sifrene 3-6, 6-3, 6-2. Han er én av to gjenværende norske spillere i single. Bygdøy-spilleren skal ut i kvartfinale mot finske Rone Rikkonen.

Det andre norske håpet i single er Herman Høyeraal, som altså henger med i både single og double. Fredag møter han Olle Wallin, som kommer fra to tresettere i rundene før.

Ine Soltveit Stange hadde ikke marginene på sin side i dag. Også hun røk ut etter tiebreak. Franske Tara Zappas vant 6-3 i første sett og 10-8 i tiebreak i andre sett.

I dag startet kvalifiseringen til Stavanger Grand Prix. Flere av ITF-spillerne har benyttet anledningen til å prøve seg i seniorturnering når man først er i Stavanger, og forlenge oppholdet med enda noen dager.

Link til turneringen

-- -- -- 

Bilder fra dagens kamper finner du på Stavanger TKs Facebook-side
Alle foto: Henning Frøystein.  

Forsidebilde: Herman Høyeraal trives i Stavanger! 

Annonse
Samarbeidspartnere