Padelinteressen i Norge er i ferd med eksplodere, og allerede har vi representanter i internasjonale konkurranser. Senest i VM for veteraner som ble avsluttet sist uke.

- En fantastisk opplevelse, konkluderer Lene Elisabeth Stubberud på vegne av den store norske troppen på hele 22 spillere.

Nasjoner som Spania og Argentina er i teten i internasjonale konkurranser. Der har sporten vokst frem i mange tiår allerede. I Norge har sporten knapt begynt å gro, og det er under to år siden de første banene kom på plass.

I dag finnes det innendørsanlegg i Tromsø, på Fornebu i Oslo og i østfoldbyene Moss og Askim. Det er spesielt miljøet rundt Smaalenene Padelklubb i Askim som bidro til at Norge stilte lag i veteran-VM i Estepona i Spania sist uke. Dette var også første gang veteran-VM ble arrangert og da veldig moro at Norge kunne stille hele 15 spillere i herreklassen og 7 i dameklassen.

Presset Tyskland
- Vi var i gruppe med Portugal, Belgia og USA. USA trakk seg rett før turneringen, og det ble dermed kun to gruppekamper, forteller Stubberud.

- Vi ble sist i gruppen, men hadde flere gode matcher mot Belgia. I plasseringskampene tapte vi begge våre kamper mot henholdsvis Mexico og Tyskland. Mot Tyskland vant Hege Helle og Anita Westgaard i 45-årsklaassen sin kamp, men det ble tap 2-1 i nasjonskampen. På grunn av god kamp mot Belgia og poeng mot Tyskland havnet vi til slutt på 12 plass, oppsummerer hun. 

Totalt var 13 nasjoner representert i dameklassen. I herreklassen stilte 15 lag. Hver nasjonskamp i dameklassen besto av tre kamper, i 35-, 40- og 45-årsklassen.

Slo Østerrike
- I herreklassen var det fem kamper, i 35-, 40-, 45-, 50- og 55-årsklassen. Spanjolene var i en særklasse, og vi møtte dem allerede i gruppespillet, forteller Nils Petter Haugen.

I tillegg var Italia og Belgia i samme gruppe, som til slutt endte som henholdsvis nummer tre og ni etter sluttvinner Spania.

- Vi havnet klart sist i gruppen, men hadde til tross for det, noen gode kamper mot Belgia uten at det resulterte i noen seier. Videre i plasseringsspillet møtte vi Finland og tapte 4-1. Deretter møtte vi Østerrike i kampen om å unngå sisteplassen, oppsummerer Haugen.

Her vant Norge 3-2, og var dermed klare for kamp mot Storbritannia i kamp om 13 og 14 plassen.

- Til tross for en del jevne kamper ble det 5-0 tap og vi ble nummer 14.

- Fantastisk uke
- En fantastisk uke med mye god padel, god stemning og mye læring. I herrefinalen mellom Spania og Argentina fikk vi se padel på meget høyt nivå mellom tidligere WPT-spillere og nasjonale mestere i alle klasser og alle kamper. Finalen i dameklassen var mellom Spania og Italia, og det var like imponerende å se nivået her, sier Stubberud.

Flere bilder, videoer og reportasjer finner du via denne lenken på A.C.E. Racket og Treningssenters Facebook-side.

Annonse
Samarbeidspartnere