- NM er et sted hvor man får vist seg frem her hjemme. Nå som jeg satser profesjonelt er det ekstra viktig, sier Malene Helgø.

Den toppseedede Furuset-spilleren gikk inn i turneringen i dag hvor hun på centercourten vant med komfortable 6-1, 6-1 over det 13 år gamle talentet Anna Sofia Haaseth fra Nordstrand.

- Jeg spilte bra og servet veldig bra. Synes jeg holder fint på godformen fra i sommer, sier Helgø, som trives godt med å ha kommet i gang med NM.

- Jeg liker meg veldig godt i Frognerparken, det er gøy å spille der igjen med mye publikum.

LES OGSÅ: - Durasovic og Helgø vinner

Vil vinne nummer to
Helgø ble historisk som den yngste kongepokalvinneren på kvinnesiden i norsk tennis da hun som 15-åring i 2015 vant turneringen. Nå er hun tre år eldre, toppseedet og storfavoritt til å gå av med seieren nok en gang.

- Jeg liker NM veldig godt. Det er som å spille på hjemmebane, med hjemmepublikum og alt. Så nå satser jeg virkelig på min andre kongepokal, sier Helgø, som også poengterer at turneringsseier er viktig for videre satsning.

- NM er et sted hvor man får vist seg frem her hjemme. Og jeg leter fremdeles etter sponsorer for å få optimalisert det opplegget jeg må ha nå som jeg har begynt å satse fulltid. Så en seier her hadde passet bra.

Knut Eirik Bartnes legger ut en rekke videointervjuer på Facebook av spillerne under NM. Se dem her!

Kvalspillere videre
I andre runde venter nå kvalspilleren Flippa Vale Frogner fra Nordstrand som slo ut Sina Skjelstad fra Stabekk med 6-1, 7-6(5). En annen kvalspiller som gikk videre i dameklassen i dag var Sofie Siem, også hun fra Stabekk, som slo Anine Wilberg fra Holmenkollen med 7-6(3), 6-2.

LES OGSÅ: Vant etter nesten fem timer

I herreklassen ble det også spilt nesten alle førsterundekampene i dag. En seedet spiller er ute i form av at Christoffer Greve fra Oslo Tennisklubb tapte 3-6, 3-6 for Rana Roop Singh-Bhullar fra Nordstrand. Ellers gikk kvalspiller Markus Nordby fra Bygdø videre til andre runde med 6-2, 6-1 over Hemings Markus Sørensen.

Alle dagens resultater finner du som vanlig her!

Annonse
Samarbeidspartnere