Norge deltar i EM for lag og EM individuelt hver sommer. I EM for lag deltar Norges U14 lag med 3 gutter og 3 jenter i perioden 30. juni.-2. juli og eventuell finale 5.-7. juli.

Til EM individuelt deltar 2 gutter og 2 jenter fra Norge i U14, U16 og U18 i perioden 22.-28. juli. Uttak baseres først og fremst på UTR (ser da på UTR over en periode siden den endres litt hele tiden). I U16 jenter og U18 jenter vil det bli spilt en uttakskamp på grunn av en skade og en spiller med sterke nasjonale resultater utover UTR, detaljer lenger ned. Alle uttatte spillere vil bli kontaktet via sin trener og få alle nødvendige detaljer.

I U14 tas det ut basert på UTR.

EM Lag - Summer Cups U14:

Gutter: Sturle Hoff Skigelstrand, Nicolai Budkov Kjær og Felix Oscarsson
Jenter: Josefine Falster, Carina Syrtveit og Emilia Korseth

Lagene møtes til oppkjøringsleir i Oslo en dag før avreise og det vil inviteres spillende reserver til oppkjøringscampen.


Marius Tangen blir kaptein for U14 gutter
Svein Espen Olsen blir kaptein for U14 jenter

EM individuelt U14:

Gutter: Sturle Hoff Skigelstrand og Nicolai Budkov Kjær
Jenter: Josefine Falster og Carina Syrtveit

I U16 tas det ut på UTR (ett avvik) samt en uttakskamp:

EM individuelt U16:

Gutter: Albert Porsmyr Hansen og Henrik Lynum
Jenter: Anna Sofia Håseth og vinneren av uttakskampen mellom Matylda Burylo og Sofie Siem.

(Burylo vant siste Norges Cup og har høyest UTR i Norge, men har vært lenge skadet og spilt få kamper nylig. Sofie Siem vant NM inne og er nr. 4 på UTR i Norge).

 

I U18 tas det ut på UTR samt en uttakskamp:

EM individuelt U18:

Gutter: Herman Høyeraal og Leyton Rivera
Jenter: Lilly Håseth og vinneren av uttakskampen mellom Ine Stange og Sarina Reinertsen. (Ine Stange er nr. 2 på UTR i Norge - Sarina Reinertsen vinner NM og spiller sterke turneringer også etter dette i Norge men er nr. 5 på UTR)

UTR er viktig i uttaket fra NTF til sommerens landslag. Men NTF ønsker at Norges beste spiller NM både inne og ute og premierer de som gjør det godt i de norske mesterskapene.

 Her er link til NTFs sider om UTR: https://www.tennis.no/UTR

Annonse
Samarbeidspartnere