NM senior er nå i full gang, med flere spennende oppgjør denne tirsdagen. Men hvem vinner til slutt?

- Malene Helgø og Astrid Olsen, begge fra Furuset, er mine desidert største favoritter på damesida i årets utendørs Norgesmesterskap. Begge satser for fullt og klatrer stadig høyere på WTA-rankinga, og har dominert Norgesmesterskapene de siste årene, sier Fredrik Vaborg, daglig leder i Parads Tennisklubb.

Det er Ole Storhaug og Marius Tangen, trenere i Stavanger Tennisklubb, enig i.

- Jeg tror det står mellom Malene og Astrid, med Dorthea Hviding fra Stavanger som en veldig god outsider, sier Storhaug,

- I dameklassen har vi de topseedete spillerne, men vår egen Dorthea er tredjeseedet, og som vi håper kan lage trøbbel ut i turneringen. Dameklassen pleier som regel å gå uten noen store bomber, så de åtte øverste går vel nok til en kvartfinale, istemmer Tangen.

Det er et bredt startfelt med mange spennende profiler i dameklassen. I dag møttes blant annet rutinerte Carline Rohde Moe fra BSTK og den 14 år yngre Emily Sartz-Lunde fra Oslo TK i første runde. Eldst er fortsatt best og vant 6-2, 6-0.

I herreklassen var det drama allerede i første runde da toppseedede Rana-Roop Singh Bhullar fra Nordstrand måtte helt til tiebreak i tredje og avgjørende sett før han kunne være sikker på avansement til andre runde. 17 år gamle Ole Tinius Stave Lepsøe fra Oslo TK tapte 2-6 i første sett, men overrasket og tok det andre settet like klart. Bhullar måtte virkelig grave frem noe spesielt dypt i kjelleren og vant til slutt det avgjørende settet i tiebreak med 7-4.

Til tross for litt oppoverbakke i dag er Bhullar fortsatt en av favorittene til å gå av med NM-tittelen.

- Det er vanskelig å komme unna første- og andreseedet Rana og Herman Høyeraal i en potensiell finale. Det kan bli to interessante semifinaler dersom de fire toppseedete spillerne møtes, sier Tangen.

- Bak Casper Ruud og Viktor Durasovic er det veldig jevnt i toppen av norsk herretennis, og uten noen av dem i startfeltet mener jeg at det er duket for et av de mest spennende og åpne norgesmesterskapene for herrer på flere år, sier Vabog.

- I mine øyne er det fire spillere som skiller seg ut som relativt likeverdige forhåndsfavoritter: collegespillerne Rana-Roop Bhullar og Simen Bratholm fra Heming, og de hardt satsende juniorene Herman Høyeraal og Leyton Rivera. Disse spillerne er også øverst på seedinga, så i henhold til UTR er disse oppskriftsmessige semifinalister på papiret. Hvis jeg skal tippe norgesmesterne, velger jeg to spillere jeg nylig har sett i aksjon og latt meg imponere av i Sandefjord Open og Hardhausen, hhv. Malene Helgø og Rana-Roop Bhullar. Begge har vist veldig god form i det siste, avslutter Paradis-sjefen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse
Samarbeidspartnere