Norges Tennisforbund (NTF) ønsker å styrke samarbeidet med norske tennisklubber om spillerutvikling og har ansatt Fredrik Loven som ny Landslagsansvarlig fra 1. september, 2019. Fredrik kommer fra stillingen som Sportssjef i Heming Tennis. Han har høyeste utdanning fra NTF og Topptrener 2 fra NTNU og har selv vært en meget god tennisspiller på internasjonalt nivå.

- I Fredrik får vi en topp-utdannet trener med lang erfaring og med internasjonal tennis-bakgrunn,  sier idrettssjef Øivind Sørvald.

NTF ønsker å styrke fokuset på www.spillerguiden.no sin topptennisdel og vil sammen med klubbene i Norge legge en langtidsplan for hvordan kvaliteten i spillerens hverdag kan økes.

- Fredrik skal styrke samarbeidet mellom klubbene, NTF og idrettskolene omkring spillerutvikling. Vi må spille hverandre gode. Ingen tennismiljøer i Norge er i dag ressurssterke nok til å gjennomføre dette alene. Relasjonen i teamet rundt utøveren har norsk tennis blitt oppfordret til å ta tak i av Olympiatoppen. Daglig treningskvalitet må stå på menyen til frokost, lunsj og middag de neste årene, sier Alexander Kjær, generalsekretær i NTF.

NTF bruker aller mest ressurser på breddetennis og Tennis Livet ut. Den canadiske modellen som ligger til grunn for www.spillerguiden.no viser også vei mot topptennis. En analyse av spillernes UTR i Norge og sammenlignbare land for 12-, 14-,16-åringer og seniorer viser at kvaliteten og læringen i tiden på norske tennisbaner kan bli bedre.

- Vi har valgt å bruke mye av Canadas spillerutviklingsfilosofi, de har gjort mye godt de siste 10 årene. Nå skal vi styrke samarbeidet ytterligere med klubbene, skolene, Olympiatoppen og få hjelp fra et par ledende land og gå fra etablerte ord til handling via måling og bevisstgjøring av utøverne, avslutter Øivind Sørvald.

Annonse
Samarbeidspartnere