Norske Julie Kjendlie var dommer under 2. runde-kampen mellom Kerber og Haddad Maia onsdag under Australian Open. Storartet at vi har en norsk representant på dette nivået, sier generalsekretæren i Tennisforbundet.

Tyske Angelique Kerber, 2. seedet i Australian Open, versus brasilianske Beatriz Haddad Maia... Sjefen på banen er fra Holmlia, og Nordstrand Tennisklubb. Hun heter Julie Kjendlie og er norsk. Etter at Casper Ruud ble slått ut under kvalifiseringen i turneringen, er Julie vår eneste representant i Melbourne - som dommer.

- Veldig moro når Julie får en såpass viktig kamp. Når man dømmer verdenstoeren i tennis, DA har man tillit og respekt som dommer, sier Alexander Kjær, generealsekretær i NTF.

Turneringansvarlig Svein Are Lapstun slenger seg på entusiastisk:

- Julie Kjendlie er i en liten gruppe som tilhører eliten av tennisdommere verden over. Hun har fagkunnskapene OG pondusen til å dømme slike kamper. Det skal vi i norsk tennis være stolte av!

Kampen endte til slutt med avansement for tyske Angie Kerber. Om Kjendlie avanserer videre til nye store matcher i turneringen vites ikke, men at vi heier på Julie som toppdommer i Australia, er det ingen tvil om.

Annonse
Samarbeidspartnere