Malene Helgø og Victor Durasovic er klare favoritter til å gå helt til topps i årets singleklasse for seniorer. Det mener tidligere elitespiller og konkurransetrener i Stavanger, Marius Tangen.

- Fjorårsvinner Victor er vel favoritt i herreklassen, og Helgø er favoritt i dameklassen.

Marius Tangen følger sine spillere fra Stavanger under kampene i norgesmesterskapet, og har tatt et nøye blikk på trekningen i hovedtablåeet som ble klart i går kveld.

Han er ikke i tvil om at Durasovic er soleklar favoritt til å forsvare NM-tittelen fra i fjor. 21-åringen, som representerer Nordstrand, er for tiden topp 400 i verden og skal dermed være i en egen klasse i denne turneringen.

- Eirik og Jacob Grøner har spilt meget godt i sommer, samt Simen Sunde Bratholm som har vist gode takter med seier i Hardhausen. Men i herreklassen vil jeg si det er jevnt i toppen bak Victor. Herman Høyeraal, Lleyton Riviera og Christoffer Greve er også blant de mange som kan slå godt fra seg i årets NM, sier Tangen.

Espen Hildrup har i dag igjen tatt mange flotte bilder av arrangementet i Frognerparken. Se bildene her!

- Helgø til topps
Malene Helgø satser også for fult som profesjonell spiller og har to titler på ITF i år, den seneste i Sandefjord for bare få uker siden. Furuset-spilleren er for øvrig ranket topp 700 på WTA.

- Damesiden tror jeg ender opp i ren Furuset-finale mellom Helgø og Astrid Brune Olsen, med Lilly Håseth og Emilie Elde som kan skape litt trøbbel, sier Stavanger-treneren.

Hoved i seniorklassene starter for fult i morgen, og både Durasovic og Helgø vil være i aksjon i Frognerparken. De tilreisende tennisinteresserte vil ha mye godt spill å glede seg til.

Høyt nivå
- Nivået i årets NM, både på herre- og damesiden ser ganske sterkt ut. De beste stiller i begge klasser med unntak av 3-4 damer og vår beste herrespiller. Det er ganske jevnt og ikke så lett å spå hvem som går videre fra de diverse førsterundekampene.

Tangen vil nok følge spesielt godt med sine egne spillere. Markus Sulen representerer klubben i herreklassen og går mot Mirza Koristovic fra Oslo Tennisklubb, mens Anne Myhre, Julia Oftedahl Knoth og Dorthea Faa-Hviding stiller i dameklassen.

Spilletider for alle førsterundekamper finner du her!

Annonse
Samarbeidspartnere