For andre året på rad arrangerer Smaalenene Padelklubb i Askim NM i padel. Påmeldingfristen er i morgen.

- Vi håper å nå mellom 25 og 30 par i herreklassen, sier Thorbjørn Berger, som representerer arrangøren Smaalenene Padelklubb. Dette er Norges første padelklubb som også inviterte til Norges første norgesmesterskap i padel i 2018. Da deltok det 16 lag i herreklassen og åtte par i dameklassen.

- Så langt har vi fått inn 13 påmeldinger i dameklassen og 16 i herreklassen. Alle vil få et minimum på tre kamper, men vi må se på antall lag, antall kamper og tidsaspektet med hensyn til gjennomføringen.

Vil forsvare
De første norgesmesterne ble Fredrik Ask og Michael Geraghty i herreklassen i og Anita Westgaard og Hege Helle i 2017. Ask og Geraghty skal forsvare tittelen, representanter for Moss Padelklubb. Westgaard og Helle spiller også sammen i år, representanter for Smaalenene Padelklubb.

Berger har uansett vanskelig for å spå noen vinnere til årets titler.

- Før vi vet hvem som er påmeldt, er det umulig å si noe om favoritter, sier han.

Kan representere tennisklubb
Så langt finnes det tre rene padelklubber i Norge. Disse er i tillegg til Smaalenene Padelklubb, Moss Padelklubb og Oslo Padelklubb.

- For å får flest mulig deltagere til årets NM, vil medlemmer som spiller for en norsk tennisklubb få dispensasjon og kunne representere denne, informerer Berger.

Men fra og med 2019 vil tennisklubbene som har spillere som skal representere klubbene i padel, måtte ta opp sporten offisielt på klubbens årsmøte og registrere seg som en klubb som også utøver padel til tennisforbundet.

Mer informasjon om NM i Padel finner du på hjemmesidene til Smaalene Padelklubb.

 
Annonse
Samarbeidspartnere