Norges Tennisforbund gratulerer tidligere Tennispresident Per Wright med fylte 80 år i romjulen. Få har bidratt like mye i organisering av norsk tennis som han.

Født på Geithus i Modum 30. januar, 1940, er Wright en av få i Norge som har tittelen Æresmedlem av Norges Idrettsforbund. Han var Visepresident i Tennisforbundet fra 1999-2001 og President fra 2001-2011 i tillegg til 12 år som "vanlig" styremedlem i perioden 1981-1993 - 24 år totalt I NTF-styret. Han var rektor på Idrettshøyskolen fra 1994-1999. Han har mottatt ITFs (det internasjonale tennisforbundet) sin Ærespris for å ha gjort en stor innsats for internasjonal tennis. Når man så vet at han også har vært på landslaget i både bandy og fotball, skjønner man hvor allsidig Wright er.

Som juniorspiller, spilte Wright NM-finale i tennis. Men etter dette sa det stopp - i 17 år - fordi bandy og fotball opptok det meste av tiden hans. Senere har han kommet “hjem” til tennisen og erobret 3 NM-titler som veteran.

At dagens bilde av norsk tennis er noe annerledes enn det var for bare noen få år siden er Wright helt enig i, spesielt med Casper Ruud som ledestjerne.

- Nivået på internasjonal tennis er enda høyere, og det er mer krevende motivasjonsmessig for unge lovende talenter, sier Wright.

Men uavhengig av hvordan norsk topptennis går fremover er det ingening som kan ta vekk den lidenskapen han har for spillet i hans hjerte:

- Tennis er den ultimate idretten på alle nivåer. Den krever teknikkk, taktikk, bevegelse, utholdenhet, og gir fremfor alt glede. Tennisen er enkel å organisere også. Man trenger bare én partner. Men man kan ikke bare stikke innom tennisbanen, man må bruke tid på det og trene for å ha det gøy. Det er teknisk krevende å spille tennis, sier Wright.

I en alder av 80 år, er Wright fremdeles veldig sprek og spiller jevnlig tennis både for gøy og i konkurranse. Han er også nysgjerrig og dukker opp på både den ene og andre tennisturneringen i miljøet som ivrig tilskuer. Men ved spørsmål om hans eget idrettslige høydepunkt gjennom en lang karriere handler det om bandy for den allsidige idrettsmannen:

- Jeg var med da vi tok VM sølv i bandy i Moskva i 1965 og slo Finland 1-0, forteller Per Wright!


Norges Tennisforbund gratulerer Per Fredrik Wright med 80-årsdagen 30.01.2020.Foto: Norges Bandyforbund

Foto: Espen Hildrup, Norges TennisforbundArtikkel: Håkon Bjercke

Annonse
Samarbeidspartnere