– Det er veldig moro å se matchene der nå. Folk som ikke har sett tennis før, vil bli overrasket over hvor bra dette er, sier mangeårig tenniskommentator Christer Francke.

NM for seniorer pågår for fullt med my god tennis i Frognerparken. I morgen spilles semifinaler og lørdag avgjøres kampen om kongepokalen.

Christer Francke er kjent i tennisnorge som vår mest erfarne kommentator. Siden 1999 har han kommentert internasjonal tennis på Eurosport. Han er også tidligere elitespiller og har arbeidet som tennistrener gjennom mange år.

Francke har fått med seg en god del av kampene så langt i turneringen.

- Nivået på tennisen i NM er ganske bra, og det har vært det i mange år. Og det blir det også når man samler et hovedfelt på bare 32 spillere. Da blir det bra kamper allerede fra første runde egentlig, både på dame- og herresiden. Tenniskommentatoren er vant med å se internasjonal topptennis nesten ukentlig. Hvor stor forskjell er det egentlig mellom verdenseliten og de som kjemper om å bli norgesmester i tennis?

Ikke lett å se forskjell
- Det er faktisk ikke så lett å se forskjell når du bare står og ser dem slå. Forskjellen ligger i detaljene. De her i NM slår like hardt, men de beste i verden er sikrere på dette nivået. De har mer variasjon i spillet, med dropper og slicer, tempovekslinger, og bedre på taktiske valg.

- I tillegg ligger den en forskjell på hvordan de beste i verden forbereder seg til kamp og turnering. La oss si at du ser en topp 100-spiller mot en som spiller her i NM. Du hadde kanskje ikke sett så stor forskjell i slagene, men stor forskjell i scoren. Små marginer gjør ganske store utslag i tennis, forklarer Francke, som anbefaler et besøk fredag eller lørdag.

- Dette har stor underholdningsverdi. Også folk som ikke har sett mye tennis før bør få med seg dette her. Og nå som det streames gjennom Amedias nettaviser, er det mulig for veldig mange å se kampene på nett. 

Bør sees live
Men Francke anbefaler de som kan å møte opp i Frognerparken. 

- Det er stor forskjell å se live fremfor på TV. Da ser du hvor hardt de slår og hvor mye bane de skal dekke, og hva som faktisk kreves. Det er ekstrem stor forskjell å se idrett live sammenlignet med TV, selv om tennis er en av de sportene som gjør seg veldig godt på TV, så er også den best live, sier Francke, som i hvert fall vet hva han skal bruke tiden på i morgen.

- Ja, jeg planlegger å få med meg slutten av turneringen.

Durasovic presset
De som hadde tatt turen til banene allerede i dag, fikk også med seg mye god og underholdende tennis.

I herreklassen overrasket Peter August Jebsen Anker fra Oslo Tennisklubb med å slå ut andreseedede Simen Sunde Bratholm fra Heming med klare 6-2, 6-1.

Ankers klubbkamerat Jacob Halle Eskeland var veldig nære en liten sensasjon da han presset tittelforsvarer Victor Durasovic fra Nordstrand til en kamp som skulle gå over tre sett. Durasovic tok første 6-4, men måtte gi tapt i andre med 3-6. I avgjørende klarte Durasovic å dra det i land med knappe 7-4 i tiebreak.

Durasovic møter i morgendagens semifinale Eirik Sars Grøner fra Bryne Tennisklubb, som slo ut Leyton Rivera Varas fra Paradis med 6-4, 4-6, 6-1. I den andre seminfinalen går Anker mot Oslo Tennisklubbs Jakob Grøner, som vant en lang thriller mot Nordstrands Rana-Roop Singh Bhullar 6-7(3), 6-4, 7-5.

Norgesmestere i mixed
I damenes kvartfinaler vant Malene Helgø, Furuset, oppskriftsmessig 6-2, 6-2 over klubbvenninne Hedda Gurholt. I morgen møter hun Lilly Håseth fra Nordstrand som slo ut Caroline Rohde-Moe med 3-6, 6-1, 7-6(3).

I den andre semifinalen har Emilie Elde, Ullern, spilt seg frem til en plass med 6-2, 6-4 over Stavangers Dorthea Faa-Hviding. Den andre semifinalen mellom Lillian Gabrielsen fra Holmenkollen og Furuset Astrid Brune Olsen ble også avgjort i tre sett. Andreseedede Olsen vant til slutt 6-7(5) 6-1, 6-3.

Det ble også kåret nye norgesmestere i dag. I mixed double for senior vant Edvard Porsmyr Hansen og Emely Kahrs 6-2, 4-6, 11-9 i et rent Ullern-oppgjør mot Joakim Schaefer og Sandra Bolstad.

Resultater fra alle dagens kamper finner du her!


Foto: Espen Hildrup

Annonse
Samarbeidspartnere