Hoveddel Side topp

Kurs

Trenerkurs 2019- 1.halvår

Lenke KD terminliste 2019

Trener 1 (Oslo):

Del 1:  4-6 januar
Del 2:  1-3 februar
Del 3:  29-31 mars

Trener 2 (Oslo):
Del 1:  4-6 januar
Del 2:  1-3 februar
Del 3:  29-31 mars

Trener 3 (Oslo):
Kurs settes i gang i 2019. Følgende kurshelger er satt:
Del 1: 24-25 januar
Del 2: 22-23 mars (preliminært)
 
Vi minner alle om at man må søke for å delta på trener 3. Søknader sendes til [email protected] 

Trenerutviklerkurs (kurslærerkurs):

31-1 februar(NTF inviterer utvalgte trenere)

Etterutdanning:
17. januar
7. februar
1-3 mars (Coaches Conference)
9. mai
20-21 juni (Nordic Coaches Conference - København)


TSAK - Tennisskole Assistens kurs
Egne datoer for de ulike regionene. Se KD terminliste.

Aktivitetslederkurset er nå tatt ut og erstattes med et 8 timers Tennisskole assistent kurs.
Dette er et lavterskel tilbud for de som skal være bidragsytere i klubbenes sommerskoler/tennisskoler der det er en ansvarlig trener tilstede som leder treningene.
Kurset passer for foreldre, ungdommer og andre som skal bidra som assistent i klubbaktiviteter.

TFS - Trenerkurs for styremedlemmer
Egne datoer for de ulike regionene. Se KD terminliste.

Nytt kurs ! Varighet: 4 timer.

Kurset har til hensikt å gi styremedlemmer/ledere en innføring i NTFs trenerutdanning, arbeidsgiveransvar, trenerens rolle og kundeservice.

TAK - Technique App Kurs
Egne datoer for de ulike regionene. Se KD terminliste.

I første halvdel av 2017 launchet NTF en app som visualiserer og forklarer hva relevant og god slagteknikken er for en rød, oransje, grønn eller gul spiller.  Vha. av appen skal spillere på en enkel måte  kunne følge egen utvikling, sammenligne seg med andre på samme nivå, dele videoer og kunne tracke utviklingen sin gjennom spillerrapport. Appen finnes både på IOS og Android

Online påmelding til alle kurs
Påmelding skal skje via www.minidrett.no (med unntak av Trener 3,)
Velg først kurs og skriv deretter inn søkeordet «tennis» for å søke frem alle tilgjengelige kurs fra NTF.

For de som mangler brukernavn og passord, trykk på ”ny bruker” øverst til høyre i skjermbilde. Følg så instruksjonene via ”Registrer ny bruker”.

Trener 1
Kurset er for de som ønsker å introdusere tennis for nybegynnere eller lett viderekommende. Kurset går over 3 helger med avsluttende skriftlig og praktisk eksamen på den siste søndagen.
Les mer om kurset her.

Trener 2

Dette er kanskje det viktigste kurset for norske klubbtrenere ettersom kurset har til hensikt å utvikle deltakerne til å jobbe med videregående spillere i alle aldre,  og ikke minst frafallsgruppen 13-19 år. Kurset tar for seg områdene, trenerrollen, kommunikasjon, metodikk, strategi og taktikk, biomekanikk, avansert teknikk utvikling, diagnostikk/feilretting), mental trening/psykologi, fysisk trening, planlegging/periodisering, målsetting mm
Les mer om kurset her.

Trener 3
Dette er kurset for de som jobber som sjefstrener eller faglig leder i en klubb/region/forbund. Trenerne som melder seg på dette kurset bør jobbe med utøvere på høyt nasjonalt nivå og/eller med spillere som har internasjonale ambisjoner. Les mer om kurset her.

Jobbeskrivelser T1-T3
Trykk her for å lese hva som forventes av de som uteksamineres fra kursene våres.

For henvendelser vedrørende kurs/utdanning/coaches conference, ta kontakt med Aslak J. Paulsen 

Trenerforeningen

Norges Tennistrenerforening (NTTF) ble etablert i 2015. Per 2017 styres og organises NTTF av Markus Berg (Asker TK), Torgrim Fossbråten (VBTK), Øivind Sørvald (Sportssjef, NTF) og Aslak J. Paulsen (KLUBBDRIVe, klubbsupport og utdanning NTF).

NTTF har som hensikt å fremme utviklingen av norsk tennis gjennom å ivareta trenernes interesser, utvikle dem sportslig, øke samarbeidet mellom trenere og klubber, øke statusen på yrket og å skape motivasjon blant trenere som jobber i Norge.

NTTF er for trenere som har godkjent grunnutdanning gjennom Norges Tennisforbund (NTF). Dette kan være gjennom kurs i regi av NTF, eller gjennom at NTF godkjenner utenlandsk utdanning og konverterer denne til norsk standard. Trenere som er medlemmer av NTTF skal også være lisensierte.

Lisens som trener fås gjennom å ha gjennomgått grunnutdanningen og fått denne godkjent, eller ved å konvertere utenlandsk utdanning til tilsvarende norsk utdanning. Lisensen varer i to år. I løpet av perioden må treneren delta på fire firetimers kurs i regi av NTF, eller dokumentere annen kursdeltagelse fra relevante organisasjoner eller kursholdere. Dette kan være ITF, PTR, Olympiatoppen, Norges Idrettsforbund, Norges Idrettshøyskole eller lignende.

For å bli medlem av NTTF må treneren være aktiv i en norsk tennisklubb. Medlemskapet koster kr 950,- per kalenderår, og inkluderer to etterutdanningskurs i året (annonseres). I tillegg får medlemmer rabatt på trenerseminaret i april, gratis tilgang på PTRs nye ressursside Tennisgate, PTR affiliate medlemskap, TennisPro, Tennis Magazine, PTR newsletters, rabattavtaler gjennom PTR, gratis inngang til NM ute og landslagsarrangementer. Dessuten vil medlemmer få tilbud om deltagelse på internasjonale seminarer.

Bare ved å delta på 2 etterutdanningskurs vil et medlemskap lønne seg. Med alle de fatastiske fordelene burde alle heltidsansatte og deltidsansatte melde seg inn!

Alle spørsmål og henvendelser knyttet til trenerforeningen sendes til: Aslak J. Paulsen 

 

  

 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn