Hoveddel Side topp

Toppår i 2017, 2018 blir enda bedre!

Av: Håkon Bjercke, NTF

21-åringen Melanie Stokke har hatt et knallår på verdens tennisbaner. Høydepunktet kom imidlertid i Frognerparken.

- Ja, NM i Frognerparken var defintivt et av de aller største høydepunktene denne sesongen. Å komme dit som favoritt, holde hele veien og stå med Kongepokal i hendene til slutt føltes helt fantastisk, sier Melanie.

Men det var ikke bare tennisen som ga mersmak.

- Nei, det var også miljøet, hele den støttende atmosfæren med kjente, kjære og familien min tilstede som gjorde at jeg hadde det veldig gøy. Så må jeg innrømme at det var litt kult å komme på direktesendt TV (NRK)… Jeg fikk “snapper” hele tiden fra venninner som så på, og det var jo litt ekstra spesielt, legger hun til.

Kjempesesong
Melanie har hatt et knallår på tennisbanen og er nå ranket 267 i verden (WTA). Målet var 250 innen årsslutt, så det ble som godt som nådd. Det internasjonale høydepunktet og gjennombruddet kom i høst rett utenfor Milano i $25-tusendollars-turneringen Bagnatica. Der hun vant.

- Det var stort for meg. Det var en slags konklusjon på en ny følelse jeg fikk to-tre turneringer i forveien. Min trener Bruno Alcala og jeg hadde snakket om at målet var å vinne en $25-tusendollars-turnering, og hvordan jeg skulle klare det. Vi jobbet med psyken og å finne troen på at det var mulig. Etter både kvartfinale- så semifinale-tap turneringene i forkant, var tiden endelig kommet i Italia. Jeg bare kom inn i en sone fra første runde av, og fikk støtte av publikum hele veien gjennom turneringen. I finalen møtte jeg til og med en italiener, men hjemmepublikummet heiet til slutt på meg, så det var også litt ekstra motiverende.

Hårete mål for 2018
Sesongen er nå over for Melanie, men allerede rett over nyttår starter en ny. Da skal hun ut å reise igjen og målet er å kvalifisere seg til en Grand Slam i løpet av 2018. Da må hun være ranket blant verdens 210 beste spillere - som er et delmål.

- Jeg ønsker å være med på NM i Frognerparken også i 2018, men hvis jeg får sjansen til å kvalifisere meg til US Open, er det naturlig at jeg reiser dit i stedet, sier Melanie. Det tror jeg de fleste har forståelse for, smiler hun lurt.

“Melanie Stokke-effekten”
At Melanie Stokke har det lille ekstra i forhold til å bli en stor stjerne når det klaffer på tennisbanen, er det lite tvil om. Det var heller ikke vanskelig å se da hun var i Frognerparken i sommer, der flere og spesielt unge jenter, ville ha “en bit” av henne.

- Jeg vil gjerne være et forbilde for unge jenter som lurer på om tennis er noe for dem. Det var en liten jente som kom bort til meg da jeg var på besøk hos hjemmeklubben min Nordstrand her forleden. Hun så opp på meg og spurte: “er DU Melanie Stokke?”. Det er kjempehyggelig å bli lagt merke til og det er ingen tvil om at jeg vil bli så god at jeg fortjener et forbilde-stempel. Kanskje vi kan få en Casper Ruud-effekt på kvinnesiden av norsk tennis også. En “Melanie Stokke-effekt”, ler hun.

Fed Cup for Norge
Melanie er en naturlig del av vårt world cup-lag til Fed Cup. Som i alle andre utenlandsturneringer, ønsker hun å bite fra seg også der.

- Jeg syns det er en ære å representere Norge og det er viktig i min verden å kjempe for landet sitt. Jeg merker at det er litt uvant for publikum i utlandet at det kommer en spiller fra Norge og herjer, men det er jo kjempekult. Med Casper, Viktor Durasovic, Ulrikke Eikeri og meg er vi jo på gang, og det kommer flere også…

Bananbrød til frokost
Når hun ikke er på tennisbanen, er favorittsyslen til Melanie og være sammen med lillesøster Celine.

Hva gjør dere da?

- Vi går på café, titter oss rundt i byen og bare ER (!)… også elsker vi å bake. Bananbrød er jeg ganske god på, avslutter Melanie Stokke fra Nordstrand.

Side bunn
Sidebunn