Hoveddel Side topp

Ny tennis-site er bra for norsk tennis

Denne uken ble NordicTennis.no lansert på nettet. Gründeren bak heter Christina Mihaela Carare. En ny promotør av norsk tennis og tennis i Norge er bra for idretten vår, sier markedssjef i Norges Tennisforbund Håkon Bjercke.

Mens Norges Tennisforbund har Tennis. no, og Tennis-Norge.com har servert norske tennisnyheter i over år nå, har vi altså også fått NordicTennis.no på banen. Dette er bra mener NTF.

- Alle som skriver om og skildrer norsk tennis er bra for sporten vår, sier Bjercke på vegne av Tennisforbundet.

Christina Mihaela Carare er gründeren bak prosjektet og nettsiden NordicTennis.no. For 2 år siden slutten hun i sin heltidsjobb den gangen for å satse fulltid på dette. Vi stilt Carare noen spørsmål om veien til NordicTennis.no...

Hva er NordicTennis.no?
Nordictennis.no er en åpen, uavhengig og gratis online tennisportal for alle med interesse for tennis.

Hva er mål og mening er med siten?
Misjonen er å skape en plattform med stor bredde i tennisrelatert innhold og funksjoner, for bredden i norsk tennis. Visjonen er å være brobygger mellom bredden av tennisspillere, tennistrenere, tennisklubber og relevante, kommersielle aktører. Vi skal søke å profilere samtlige av disse: breddespillerne gjennom dybdeintervjuer og featurereportasjer, samt et tennisforum, klubber, trenere og tennisarrangementer gjennom gratis registrering i en kart- og en kalender-funksjon. Med tiden er ambisjonen å bli et online samlepunkt og ressurs for inspirasjon, tips, produkter og tjenester som hjelper våre følgere få mer glede ut av den fantastiske sporten som er tennis!

Hvordan ble du inspirert til idéen?
Jeg begynte selv å spille tennis ganske sent, som 27-åring, og ble bitt av basillen tvert. Ideen om portalen kom ganske raskt etterpå, da jeg var sulten på å lære om alt som hadde med tennis å gjøre og gå til innkjøp av tennisutstyr, men undret meg over hvorfor det ikke fantes norske aktører som dekket et større spekter av tennisrelatert stoff enn det som jeg fant frem til på den tiden, for 5 år siden. Det forundret meg at jeg ble anbefalt å bestille tennisutstyr fra utlandet.

Jeg lurte på om det var andre tennisspillere som satt med det samme inntrykket jeg gjorde. Med hjelp fra NTF, sendte jeg ut et par spørreundersøkelser til tennisklubbene og ba dem dele de med sine medlemmer. 
Over 200 svar kom inn, fra alle spillernivåer og fra over flere forskjellige tennisklubber i Norge. Å lese om andre tennisspilleres engasjement og lidenskap for sporten, gjorde meg enda mer overbevist om at jeg måtte prøve å skape et produkt som skulle svare på noen av ønskene som jeg fikk inn.

Hvordan klarte du å holde på med dette når du var i full jobb etc.?
Jeg sa opp fulltidsjobben som prosjektleder i et kommunikasjonsbyrå, solgte bilen og noen eiendeler for å dekke levekostnader da jeg gikk uten fast jobb. Jeg kom inn under ordningen Dagpenger under etablering hos NAV, som gjorde at jeg kunne fortsette å undersøke hva-, hvor- og hvordan starte med det som i dag er Nordictennis.no.

I dag driver jeg Nordic Tennis på hobbybasis, og bruker så mange timer på det som mulig, ved siden av en jobb som personlig trener. Det er klart at det ikke går i lengden. Jeg søker med tiden å finansiere Nordic Tennis gjennom et partnerprogram, annonsesalg, samarbeid med kommersielle aktører og enkeltstående oppdrag - slik at portalen kan fortsette å utvikles.

Hva tenker du om dagens tennis i Norge?
De siste par årene har jeg fått sett utviklingen fra et perspektiv som både tennisspiller og som gründer, og mener nivået og bredden i hva som tilbys for tennisspillere har gått i positiv retning. Våre norske tennistopper markerer seg internasjonalt. Tennis får mer omtale i media på nasjonal- og regional plan, også fordi en aktør som tennis-norge.com sørger for at det blir skrevet om norsk topptennis i større grad enn før. Antall tennisspillere øker. Det er gøy å se at så mange klubber får nye, flotte baner og tennisanlegg. Enkelte klubber, som Arendal Tennisklubb hvor jeg spiller, har tatt grep og ansetter trenere på fast basis. Jeg tror også at det er et større omfang av norske leverandører av tennisutstyr nå enn før.

Jeg jeg mener også at det alltid er forbedringspotensiale. Alltid. I alt en gjør. Også hva gjelder Nordic Tennis. Selv om jeg har jobbet med portalen i over ett år, er dette bare begynnelsen på arbeidet. Jeg mener at en bør strebe etter å stadig forbedre og utvikle seg, uansett hva en gjør og jobber med. 

Ser du på NordicTennis som en konkurrent til tennis-Norge.com og/eller tennis.no eller er det bare bra at det kommer flere prommotører av norsk tennis?
Alt som bidrar til at norsk tennis utvikles i en positiv retning er bra. En blir naturligvis en "konkurrent" når en driver innen samme bransje, men vi har hver våre styrker og det er absolutt plass til alle! Tennis handler om å ha en sunn konkurranseånd ja, men tennis er også en "gentleman´s sport" med verdier som respekt, samarbeid og lagånd. Jeg unner alle suksess.


Christina Mihaela Carare

Fullt navn: Christina Mihaela Carare
Alder: 32 
Rolle: Gründer-potet på nordictennis.no og personlig trener
Klubb: Arendal Tennisklubb


Side bunn
Sidebunn