Hoveddel Side topp

Målet er World Group om 3-5 år

Generalsekretær Alexander Kjær er optimistisk på Davis Cup-lagets vegne.

Det norske Davis Cup-laget sørget for jubelstemning på Oslo Tennisarena i helgen. Folksomt ble det også. Med i overkant av 600 tilskuere lørdag og flott oppmøte også søndag ble dette en tennishelg av de sjeldne; ihvertfall i Norge. Forbundet inviterte, laget leverte og publikum skapte stemning. Bedre kan det vel nesten ikke bli?

Det er således en fornøyd, om enn ganske "skadeskutt", generalsekretær vi snakker med.

Er man med på leken, må man tåle steken... Syklisten Kjær ble påkjørt og veltet på sykkelen for noen dager siden, brakk albuen og har fått opertert inn plate og syv nagler. Med den blågrønne armen i fatle sier han...

"Dette var fantastisk gøy! Og denne helgen tror og håper jeg bare er begynnelsen på noe mye større. Vi har talentfulle, unge spillere som er i starten på karrieren. Slik jeg ser det er World Group om 3-5 år målet for det norske Davis Cup laget".

Om han er litt vel optimistisk?

«Norsk tennis handler i hverdagen om klubbene og bredden. Men bredde og topp går hånd i hånd. Og vi skal og må ha store mål for de norske landslagene». Det finnes mange eksempler på at det meste er mulig. En tennisnasjon som Bulgaria har i dag nr 3 på verdensrankingen... 

Anders HåsethKaptein Anders Håseth 

Kjær berømmer kaptein Anders Håseth...

"For de yngste spillerne på laget er dette en skikkelig vitamininnsprøytning. Simen, Jakob, Peter August og Herman får være sammen med Casper og Viktor en liten uke. De får se hvordan de jobber og forbereder seg. DC-kaptein Anders Håseth gjør en fanstastisk jobb med laget og hver av spillerne. Anders er veldig god til å skape god lagånd, god atmosfære, til å motivere og til å få frem det beste i den enkelte. DC-erfaringen er verdifull, både for de etablerte spillerne men spesielt for de yngste og minst erfarne".

Topptennis er et smalt spor. Og bredde og topp avhenger av hverandre.

"Mye avhenger av hvordan det jobbes i klubbene. Topp og bredde henger sammen. At klubbene - og hele TennisNorge - er gode til å skape tro og entusiasme rundt idretten vår. Da får vi til mye". 

Fullsatt

Kjær håper og tror denne helgen også kan være springbrettet til at flere kommer og ser på norsk tennis.

"Tennis er en topp idrett å se live. Og turneringer er morsomt å være tilstede på. Man kommer så tett på spilerne og spillet. En tenniskamp er en "gentleman's boksekamp". På verdensbasis er det 1 milliard som ser hver enkelt Grand Slam-turnering. Dvs hver Grand Slam er på størrelse med Lillehammer-OL - arrangert fire ganger pr år! Vi må forsøke å gjøre våre hjemlige turneringer mer publikumsvennlige og håpe at flere kommer for å se våre beste".

Helgen vi har bak oss vil bli husket lenge og vel. Både seieren over Irland, men også den fantastiske stemningen. Hvor moro det er når vi samles og heier på spillerne våre. For vi kan når vi vil - og det tilrettelegges for det...

Under lørdagen var det så fullt at publikum ikke turde å gå fra plassene sine på tribunen, for setene ble tatt umiddelbart.

"Tenk om vi kunne arrangere World Group-matcher i Telenor Arena om noen år - med plass til 10.000..." avslutter Kjær. 

Tekst, foto: Espen Hildrup

Laget

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn