Hoveddel Side topp

Lillian Gabrielsen og Eirik Sars Grøner vant Fredrikstad GP

Gratis strenger slo an - i en vellykket GP-helg

Etter sist helgs Grand Prix i Moss/Larkollen var det denne helgen Fredrikstad Tennisklubbs tur.

Og resultatmessig kom det, i hvertfall for enkelte, noen overraskelser...

I dameklassen ble det reprise av finalen i Moss, hvor Lillian Gabrielsen (Holmenkollen TK) møtte Caroline Rohde-Moe (BSTK). Der vant Caroline 6-3 6-4.

Denne helgen hadde Lillian andre planer. For HTK-jenta Lillian tok en knusende revansje og vant hele 6-0 6-2! 

"Jeg er veldig fornøyd med spillet mitt i dag. Caroline er en meget god spiller og jeg har aldri vunnet mot henne før. Så dette var veldig morsomt og det har vært en bra helg" innleder Lillian.
"Jeg hadde samme game plan forrige helg, man da ble det for mye feil og serven var ikke helt på plass. I dag satt spillet mitt mye bedre. Jeg prøvde å være aggressiv og styre poenget slik at jeg fikk overtaket og kunne avgjøre ballene".

Lillian er klar for NM i Frognerparken. "Jeg drar til Spania i morgen, hvor det blir ganske mye trening. Men jeg har ikke planlagt noen turneringer før NM i august. Jeg vet med sikkerhet at jeg skal spille seniorklassen i NM, men er usikker om jeg rekker juniorklassen. Dette da jeg skal til USA. Uansett har jeg som mål å gjøre mitt beste - og forhåpentligvis bli Norgesmester".

I herreklassen gikk det ikke helt som seedingen skulle tilsi.

OTKs Jakob Grøner har hatt solid utvikling senere tid. Dette fikk, ikke minst, 1. seedede Simen Sunde Bratholm (Heming Tennis) erfare i semifinalen: 6-2 5-7 6-3 til Jakob.  

Jakob Grøner slo ut førsteseedede Simen Sunde Bratholm 

I herrefinalen ble det et "internoppgjør" i familien Grøner. Jakob møtte sin fetter Eirik Sars Grøner (Bryne TK), som slo Mirza Koristovic (OTK) 6-1 6-1 i den andre semifinalen.
I finalen ble imidlertid "gamle" Grøner for sterk: 7-6(8) 6-1 til Eirik - som dermed fikk revansje for finaletapet mot Jakob i Svelvik GP. 

"Jeg er kjempefornøyd med helgen" sier han etter finaleseieren. "Det ble mange kamper og  jeg spilte veldig bra hele turneringen. Jeg følte at jeg spilte solid og trykket bra med forehanden min i alle matchene.
Og jeg må si jeg synes arrangementet var utrolig bra og profesjonelt. Bra baner og bra folk - blir ikke bedre enn det her! Jeg har spilt her i Fredrikstad de siste to årene, og kommer gjerne tilbake neste år".

Om å møte fetteren sin i finalen sier Eirik...

"Jakob og jeg er fettere og trent mye sammen opp gjennom årene. Alltid kult å spille mot Jakob - og jeg synes han har blitt veldig god det siste året! Jeg tapte jo mot han i finalen i GP Svelvik. Så det var deilig å få revansje. Jakob hadde en lang og tøff semifinale mot Simen i beina. Det preget nok andre settet i matchen litt. Håper jeg fortsatt har sjanse mot han neste år - hvis vi skulle møtes igjen".

Eirik tar nå en spillefri periode, hvor han bl.a skal til ATP 250 Båstad sammen med studiekompiser fra collegetiden i USA. Før NM håper han å spille en Futures-turnering.

"NM i Frognerparken blir bra; jeg gleder meg! Der blir det mange gode og spennende kamper, med mange gode spillere. Hadde jo vært litt kult å bli Norgesmester - men jeg får ta en match av gangen og håpe på å komme så langt som mulig!" 

Og som den sympatiske spilleren han er, avrunder han med å gratulere Malene med turneringsseieren i Holland. "Jeg vil også gratulere Malene med sterk seier i dag!"

Turneringsleder var Jonathan Dalnoki.

"Dette har vært en fin helg med mange bra matcher, god oppførsel på banene og god stemning. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på arrangement. Spesielt populært har vært at vi har hatt gratis on-site strengetjeneste. Om ikke jeg tar feil er dette første turneringen i Norge med gratis strenging" avslutter Dalnoki.  

RESULTATENE: 

Herrer single
1 Eirik Sars Grøner [3]
2 Jakob Grøner
3/4 Simen Sunde Bratholm [1]
3/4 Mirza Koristovic [2]

Damer Single
1 Lillian Alexandra Gabrielsen [2/2]
2 Caroline Murer Rohde-Moe [1/2]
3/4 Mina Adelin Sælen Pedersen
3/4 Gabriele Zymanciute 

Herrer double
1 Eirik Sars Grøner [2/2] / Markus Sørensen
2 Peter August Jebsen Anker / Simen Sunde Bratholm
3/4 Jonathan Berling [1/2] / Jacob Wilhelm Krefting
3/4 Jon William Karlstad / Simon Slättner 

Tekst, foto: Espen Hildrup

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn