Hoveddel Side topp

Klart for Team Tennisskolens Masters-turneringer

Yrende liv denne helgen, når Team Tennisskolen avslutter vårterminen med Masters.

Det er ikke bare skolene som har sommeravsluttning nå om dagen. Også Team Tennisskolen har sin årlige Masters-turnering denne helgen, som indikerer en roligere ferietid. 

Team Tennisskolen er et av Norges Tennisforbunds flaggskip: Den er verdens største turneringskonsept for barn. Ca 10.000 barn deltar! Bare i Oslo-området økte deltakelsen med 42% på Red, 75%(!) på Orange og 43% på Green, fra 2015 til 2016. Yellow er nytt i år. Fargekodene henspeiler fargen på ballene og ballegenskapene det spilles med: Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater - er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

Selve konseptet stammer fra britiske Mike Barrell, som er på hyppige Norgesbesøk og jobber tett med Norges Tennisforbund og klubbene som er med i Team Tennisskolen. 

Du finner mer informasjon om Team Tennisskolen her.     

(Fortsettelse under bildet.)

 

Hovedtrener i Nordberg Tennisklubb Espen Lilleaas er turneringsleder for helgens Green Tour. Han sier dette om arrangementet...

"Nordberg TK arrangerer Green Tour for andre gang. Denne gangen er det Masters og det blir arrangert på lørdag og søndag 17.-18.juni på klubbens anlegg i Carl Kjelsens vei 25D i Oslo. Vi har fire baner; to grusbaner og to hardcourt baner. Det er 27 lag og 54 spillere fra 14 klubber i Team Tennisskolen påmeldt. Green Tour er en doubleturnering hvor alle kamper går på tid. 30 eller 45 minutters kamper avhengig av hvor mange lag det er i gruppen.

Vår eminente turneringskomitè står klar og gleder seg til å ta i mot våre Masters-deltagere. Klubbhuset er ryddet, grønne ballonger svaier over anlegget, roll-ups og bannere er hengt opp, kiosken er åpen og alt ligger til rette for en sosial og sportslig suksess.

Turneringen er lagt opp slik at alle får mange kamper. Det spilles Round Robin i alle grupper. Dvs at alle spiller mot alle innad i gruppene innenfor de respektive nivåene 1, 2 og 3.

Vi håper på godt vær og god stemning på anlegget både på lørdag og søndag". 

På Oslo Tennisklubb arrangeres Red Tour. Turneringsleder Reidar Nilsen forteller om helgens turnering...

"På OTK har vi ca 240 deltakere med i Red Tour i morgen og søndag. Vi stiller med en hel skog av hjelpere og med Michael Molin i spissen satser vi på et knirkefritt arrangement!

Alle barna får pølser og frukt etter arrangementet. Vi har bestilt et hoppeslott som sikkert de yngste barn – og kanskje deres enda yngre søsken vil sette pris på! Vi har åpen kafe og selger brownies, vafler, kaffe og annen drikke. Værmeldingen er god – dette blir topp!"

Og på Grefsen Tennisklubb er det Orange Tour som står for tur. Her er det Grefsen TKs daglige leder og hovedtrener Lance Morgas som er sjefen...

"210 kids have entered making up 64 teams... That's an amazing number and, if I'm not mistaken, the highest entry level in any Orange Tour so far.
We have entries from 19 clubs - a big positive regarding the ROGY partnership between clubs.

I want the kids to feel proud of the clubs they represent with showing respect and fair play to all the other teams. This weekend we will all be one big tennis TEAM...Tennis at this level IS a team sport and we need to promote this!
This is going to be a fun and happening tennis party to round off the first half of the year!"   

Vi ønsker arrangørene lykke til! 

 (Fortsettelse under bildet.)

  

Etter sommerferien starter Team Tennisskolen opp igjen helgen 16-17. september med turneringer på Soon TK (Red), Heming Tennis (Orange), Holmen TK (Green) og Vestre Bærum TK (Yellow).

Team Tennisskolens turneringskalender 2017 finner du som nedlastbar PDF-fil nede i høyre hjørne.    

Bildene er fra Bygdø TKs arrangement september 2016. 

Side bunn
Sidebunn