Hoveddel Side topp

Helgø og Patry vant i Mjøndalen

Mjøndalen TK arrangerte i helgen United Bakeries Mjøndalen Grand Prix.

Det ble en fin Grand Prix-helg i Mjøndalen. Solen skinte fra en mer eller mindre skyfri himmel. Turneringsleder Jon Hammerborg og medlemmene i klubben hadde satt anlegget i veldig bra stand. Og det ble spilt mange og underholdende kamper.

1. seedet hos damene var Malene Helgø, mens Mirza Koristovic var tilsvarende hos herrene. Tilsammen 15 påmeldte i dameklassen og 25 i herreklassen. Antallet kunne nok vært noe høyere, om ikke enkelte av spillerne hadde prioritert russetiden. 

Torsdag og fredag var det kvalifisering, mens hovedtablået startet lørdag.

Utmerket seg gjorde kvalifiseringsspilleren Anine Wilberg fra Holmenkollen TK, som i kvalifiseringen parkerte Mille Hågensen i to sett - for deretter å slå ut Elinor Storkaas i kvartfinalen i hovedtablået. I semifinalen ble 2. seedede Hedda Gurholt for god: 6-1 6-0 til Gurholt. 

Malene Helgø var - og skal være - en divisjon over resten av startfeltet. I semifinalen slo hun Ine Stange med 6-2 6-2.

Således var det duket for finale mellom Malene og Hedda.

Hedda har en viktig egenskap: Hun eier ikke respekt. Uansett hvem hun møter, så mener Hedda at hun har en sjanse! Hvorvidt det var selvoppfyllende profetier eller ikke, så utviklet 1. sett seg til en spennende affære - hvor Malene virkelig måtte jobbe, før hun til slutt halte settet i land på tie break. 7-6 6-3 til Malene ble resultatet.

Malene Helgø og Hedda Gurholt i midten  

Etter finalen berømmer Malene både Ine og Hedda. Ine, fordi hun er så stabil i spillet, har gode slag og er flink til å få ballene tilbake. Hedda, fordi hun rett og slett har blitt veldig mye bedre senere tid.

Om Malene-kampen sier Ine det var moro å møte Malene, hvor hun fikk kjenne på nivået hun selv skal opp på: "Alt går så mye raskere, jeg er hele tiden under press, hver ball er mer krevende og man får ikke mange gratispoengene eller enkle baller. Dette var veldig annerledes enn kampene jeg vanligvis spiller...".
Hedda sier etter finalen at hun er relativt fornøyd med innsatsen, men at spillet blir for ustabilt og... "Det er irriterende å føle at jeg har mer inne!" 

Malene Helgø  

I herreklassen kom også Janken Thoen fra kvalifiseringen - og gikk hele veien til finalen etter å ha møtt 3(!) spillere på rad som måtte avbryte (retired). Til historien hører at Janken ledet samtlige tre kamper, da motstanderne trakk seg. Janken er nå ferdig med 4 år som collegespiller i Virginia.

Finalemotstander ble Trondhjems Vincent Patry, som bl.a slo ut 2. seedede Joachim Schaefer i semifinalen.
Og Patry var ikke mer beskjeden enn at han også tok finalen: 7-6 6-3 over Thoen. 

Vincent Patry  

Patry, som opprinnelig er franskmann, sier spillet hans tok seg opp etter som gamene og kampene gikk. "Starten var helt forferdelig og jeg tenkte at dette holder ikke langt" er hans dom over eget spill i begynnelsen av den første kampen. "Men det tok seg opp etter hvert og i finalen spilte jeg bra".

Se - og last ned - bilder fra United Bakeries Mjøndalen Grand Prix

Også Janken Thoen er fornøyd. "Dette var gøy - dette gir mersmak, nå som jeg er ferdig i USA. Jeg fikk noen ekstra kamper gjennom å kvale inn og det er jo fin trening. Og det er nok litt blandede føleser rundt - tre runder på rad - å gå videre fordi motstanderen må trekke seg. Men uansett, dette var gøy..." sier han.

Janken Thoen og Vincent Patry i midten  

Vi retter en spesiell takk til Jon Hammerborg for å ha jobbet godt med arrangementet gjennom lang tid. Han legger sjela si i at GP'en i Mjøndalen skal holde et høyest mulig nivå, både på og utenfor banen.

Og vi ønsker Edvard Porsmyr Hansen god bedring. Han var så uheldig å brekke håndleddet under ene kampen.

Link til United Bakeries Mjøndalen GP - med alle resultatene

Herrer Single
1 Vincent Emeric Patry
2 Janken Veland Thoen
3/4 Mirza Koristovic [1]
3/4 Joachim Andreas Schaefer [2]

Damer Single
1 Malene Helgø [1]
2 Hedda Gurholt [2]
3/4 Anine Wilberg
3/4 Ine Soltveit Stange

Herrer Double
1 Jonathan Chesneau [1] / Joachim Andreas Schaefer
2 Jonathan Dalnoki / Vincent Emeric Patry
3/4 Faustino Arino / Ignas Mazgelis

Damer Double
1 Emma Cecilie Sørensen / Ine Soltveit Stange
2 Jenny Stray Spetalen / Anine Wilberg  

Neste Grand Prix er Svelvik Tennisklubb 18.-21. mai: Arrangementet flere i fjor sa hadde ATP-preg... Vi gleder oss allerede!

Tekst, foto: Espen Hildrup

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn