Hoveddel Side topp

Egypt leder 2-0

Egypt har tatt føringen i Davis Cup-oppgjøret

Først ut var Viktor Durasovic (ATP 408) mot Egypts 2'er Karim-Mohamed Maamoun, som er ranket 237 på ATP. 

Første sett må ha artet seg som et mareritt for Viktor. 0-6 på 20 minutter. I 2. sett kommer Viktor bakpå fra starten av og ligger under 0-4 - før han spiller seg markant opp og man drar kjensel på "gode, gamle Davis Cup-Viktor". Viktor vinner ballvekslingene og plukker games. På stillingen 4-5 lever man i håpet om at Viktor kan utlikne til 5-5 og man begynner å tenke på et 3. sett... Men Maamoun tar gamet og vinner dermed kampen.   

 Viktor Durasovic 

Til tennis-norge.com, som er tilstede i Egypt, sier kaptein Anders Håseth: "Han var litt kamprusten og anspent i dag. Det var i hvert fall bra at vi kom i en posisjon der vi kunne konkurrere. Da var vi i ferd med å snu det, og det ble mye bra spill i slutten av det andre settet. Jeg ser at Viktor kjemper og gir alt til siste ball. Mer kan jeg ikke som kaptein be om".  

Simen Sunde Bratholm åpnet kampen forrykende! Blankt servegame mot ATP 208 Mohammed Safwat! Og de holder servene sine til 4-4, men her får Safwat det nødvendige breaket og vinner settet 6-4.  

 Simen Sunde Bratholm 


I 2. sett får Safwat et tidlig break og tar ledelsen 2-1, som blir til 5-1 etter å ha brutt Simens serve igjen. Simen server på 1-5 og gamet er langt og spennende. Simen avverger en matchball. Før egypteren får matchball nr 2, som han takker for kampen med. 

Link til Norges gruppe  

Landskampen fortsetter i morgen. Kl 1000 norsk tid - ifølge Davis Cups hjemmeside - starter doublen og deretter spilles singlene. 

I oppgjøret mellom Danmark og Irland står det 1-1 etter første dag. 

Tekst, foto, grafikk: Espen Hildrup. 

 

 

 

Side bunn
Sidebunn