Hoveddel Side topp

Collegetennis: Rana spiller ved Florida State University

Nordstrandsspilleren Rana-Roop Singh Bhullar studerer ved Florida State University og han har sendt oss dette "reisebrevet"...

For en tid tilbake hadde vi en artikkelserie, hvor collegespillere/studenter skrev litt om hvordan det er å være student og tennisspiller i USA.

Nordstrandsspilleren Rana-Roop Singh Bhullar studerer ved Florida State University og han har sendt oss denne hilsnen...

-- -- --

Jeg spiller på Florida State University (FSU), som ligger i Tallahassee, Florida. Vi er ranket nummer 19 i landet akkurat nå, men vår beste ranking var i fjor da vi lå som nr 7. 
Vi spiller i en conference som heter ACC (Atlantic Coast Conference). Dette blir sett på som en av de beste conference'ne i landet, så jeg får veldig mye bra matching.
Jeg spiller 3. double og 5. singel. Vi er totalt 10 gutter på laget og alle har internasjonal erfaring. Vi har spillere som ligger topp 500 ATP og nykommere som lå topp 50 på ITF.

Florida State kontaktet meg etter gode ITF- og Future-resultater og inviterte meg til å besøke skolen. Jeg besøkte tre skoler, men syntes FSU passet best. Det viktigste for meg var bra lagspillere og et sted hvor jeg vet jeg har muligheten til å bli best mulig. 

Sesongen hittil har vært ganske bra. Vi ligger 9-2 så langt. Forrige uke møtte vi Florida Gators, som er våre rivaler. Den kampen ble spilt på USTA i Orlando for 1700 tilskuere, foruten at den ble direktesendt på TV rundt hele verden. Det var en definitiv opplevelse man bare får opplevd i collegetennis og er vanskelig å sammenligne på protouren.

Vi trener 3 og en halv time hver dag med unntak av 1 dag i uken som er hviledag. Treningen består av fysisk trening og tennistrening. Har man tid til å kjøre ekstra så er det alltid muligheter for å få privattimer av coachene eller sparre med lagkamerater. Vi har 12 utebaner og 6 innebaner. Alt utstyr blir dekket av skolen. Dette innebærer racketer, sko, baller, bagger, klær og strenger.

Jeg tror college er en veldig bra mulighet for norske spillere hvis man vil gå proff eller bare fokusere på studiene. Noen skoler har mest fokus på tennis, mens andre skoler fokuserer mer på det akademiske.

Collegetennis er definitivt en opplevelse for livet og noe man ikke kan få i Norge. Får du muligheten anbefaler jeg alle å seriøst vurdere den!

Go Noles!
Hilsen Rana 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn