Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Serena Williams har vunnet flere Wimbledon-titler Serena Williams har vunnet flere Wimbledon-titler Arkivfoto

Femte Wimbledon-tittel

Utvidet versjon: Tennisstjernen Serena Williams tok lørdag sin femte finaleseier i Wimbledon da polske Agnieszka Radwanska ble slått 6-1, 5-7, 6-2.

Lørdag 07.juli 2012 Skrevet av Bernt.Harald.Dysthe.Brennevann@ntb.no

Det var amerikanerens 14. Grand Slam-seier i rekken. Den forrige kom også i Wimbledon-turneringen i 2010. Hun er den første kvinnen over 30 år til å vinne den prestisjefulle London-turneringen siden Martina Navratilova vant i 1990.

– Jeg kan ikke beskrive det. For noen år siden var jeg på sykehus og trodde jeg aldri ville komme hit igjen, så dette gjør alt arbeidet verdt det. Jeg var så langt nede, men du kan aldri gi opp. Du må fortsette, sa Williams, som takket søsteren Venus etter triumfen.

– Jeg har alltid ønsket å ha det Venus har. Så takk til deg, Venus, for rådene dine da det regnet. Jeg var bare nødt til å kopiere deg (i antall Wimbledon-titler). Beklager, sa hun smilende.

Åpnet sterkt

Williams fikk en forrykende start på finalen og sto fram med imponerende spill. Den kraftfulle 30-åringen brøt Radwanskas aller første serve i kampen og dominerte stort i første sett. På dette tidspunktet så Williams ut til å gå mot en enkel finalesier.

Men så kom regnværet som stoppet finalen en liten stund, noe som virket å hjelpe Radwanska. Etter avbruddet begynte en utålmodig Williams å spille mer ustabilt, og den polske finalisten så sitt snitt med å vinne annet sett 7-5. 23-åringen viste imponerende styrke da hun sørget for utligning.

Williams fortsatte å slite helt til hun i tredje sett brøt Radwanska til stillingen 3-2. Derfra og ut vartet amerikaneren opp med gode server og sikret seieren

– Stolt

Radwanska hadde sjansen til å bli den første polske vinneren av en Grand Slam-turnering. Hun var også den første polske tennisspilleren i en stor finale på 73 år.

– Jeg er veldig stolt over å ha kommet til finalen. Jeg er sliten og dette var ikke min dag. Jeg har vært uheldig med å spille i både vind og regn, men jeg har likevel spilte flere gode kamper her, sa Radwanska, som kjempet mot tårene rett etter finaletapet.

Resultatet betyr at hviterussiske Victoria Azarenka, som Williams slo i semifinalen, er tilbake i posisjonen som verdensener i tennis. Radwanska kommer til å være nummer to når neste ranking blir offentliggjort mandag. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner